Otroška, predvsem pa dojenčkova koža si zaradi svoje povečane občutljivosti zagotovo zasluži posebno pozornost pri izbiri sredstev za nego. Ena najboljših izbir za nego otroške kože so zagotovo izdelki, katerih osnovna sestavina je aloe vera. Ni naključje, da je prav aloe vera prva izbira mnogih staršev, saj je do otroške kože zelo nežna, obenem pa zelo učinkovita pri odpravljanju različnih težav s kožo, do katerih lahko občasno pride pri dojenčkih in majhnih otrocih.


aloe vera dojenčkova-koža

V aloe veri najdemo kar osem pomembnih encimov, ki blažijo vnetje, poleg tega pa tudi pomembne minerale, kot so kalcij, baker, selen, krom, magnezij, kalij in cink, ki spodbujajo delovanje omenjenih protivnetnih encimov. Pri čem vse lahko torej aloe vera pomaga?

Zdravljenje ekcema

Med naravnimi možnostmi za zdravljenje ekcema pri dojenčkih je ena najboljših rešitev prav aloe vera. To je povezano predvsem z njenim protivnetnim delovanjem, zaradi česar zelo uspešno umiri srbečico in zmanjša obseg izpuščajev, ne da bi bil dojenček pri tem izpostavljen negativnim stranskim učinkom, ki jih imajo pogosto zdravila, namenjena zdravljenju ekcema. Seveda pa je nujno, da se pred uporabo gela z aloe vero oziroma mazila posvetujete tudi z otrokovim pediatrom.

Zdravljenje sončnih opeklin

Dojenčkova koža je še posebej občutljiva na sonce, zato morate vsakič, ko se odpravite ven, poskrbeti za ustrezno zaščito. Če se kljub temu zgodi, da pride do sončnih opeklin, je lahko dobra rešitev aloe vera. Mazilo namreč deluje zelo pomirjajoče, zato bo obnova dojenčkove kože hitrejša.


Hitrejše celjenje ranic

Manjše ranice na dojenčkovi koži se bodo zacelile precej hitreje, če boste za nego uporabili sredstva, ki vsebujejo aloe vero. Ker je aloe vera znana tudi po tem, da kožo vlaži, bo mazilo preprečilo izsušitev kože in izboljšalo prekrvavitev. Uporabite ga lahko tudi v primeru pikov komarjev ali drugih insektov.

Nega razdražene kože zaradi plenic

Pri dojenčkih se zaradi nošnje plenic zelo pogosto pojavljajo izpuščaji. Betasitosterol, protivnetna snov, ki jo najdemo v aloe veri, poskrbi za hitro izboljšanje stanja. V aloe veri pa se nahajajo tudi druge snovi, ki preprečujejo bakterijske in glivične infekcije. Še eden od razlogov, zakaj je aloe vera zelo prijazna do nežne dojenčkove kože, pa je vitamin E, ena ključnih snovi, potrebnih za zdravo kožo. Oskrba kože z vitaminom E pa seveda ni pomembna le pri dojenčkih in majhnih otrocih, ampak velja podobno tudi za odrasle, zato lahko tudi sami uporabite mazila z aloe vero, če želite izboljšati videz kože in odpraviti morebitne težave.

VEČ VSEBIN: