Nikogar ni med nami, ki kdaj ne bi občutil globoke žalosti. Ali je bila to smrt ljubljene osebe, naših najbližjih, ali pa drugi neprijetni dogodki, stiske. V trenutkih, ko se nam zdi, da nas nihče ne razume, ne razume naše stiske in ko se počutimo, da nimamo več izhoda… takrat so bitja svetlobe ob nas in nas varujejo ter navdihujejo. Samo prisluhniti jim moramo. Tudi žalost je čustvo, ki ga moramo spoznati, če želimo napredovati na višjo stopnjo.


angel

Naletela sem na ljudi, ki si življenja niso znali več predstavljati drugače, kot da so bili neprenehoma žalostni – žalost je bila njihova obramba pred svetom. Prav tako je lahko to žalost za nekatere odrešujoče v nekem določenem trenutku, saj se nam takrat sprostijo misli in postanemo veliko bolj dojemljivi za naše vodnike, angele in druga eterična bitja svetlobe. Zavedati pa se moramo, da dolgotrajna žalost pelje v depresije, ki pa jih mora zdraviti zdravnik.

Kljub temu, da dajem vse priznanje alternativni medicini, pa še vedno zagovarjam, da bi morala alternativa in moderna medicina pri zdravljenju sodelovati.
Največkrat me ljudje sprašujejo, kaj naj še naredijo, da bi bili uslišani. Molijo, prosijo … zgodi pa se nič. To je le stanje, ki ga na nek način »hočejo«. V takih primerih jim svetujem, da se odmaknejo in pogledajo na ves problem s položaja tretje osebe. Takrat, ko vidijo nastalo situacijo z očmi nekoga drugega, lahko začnejo ukrepati.
Velikokrat je bilo že zapisano, da je molitev zelo pomembna, saj je to neke vrste meditacija.

Sploh starejši ljudje se ob tem začudijo in rečejo: »Ne, meditirati pa se ne bom učila, saj je to nekaj kar potrebuje ogromno časa, tega pa jaz nimam.« Ljudje se ne zavedajo, da je tistih nekaj trenutkov, ko se umirijo in molijo npr. Oče naš, tudi meditacija. Tudi ateisti, ki občutijo žalost, se lahko v nekem mirnem kotičku ali v naravi prepustijo mislim, ki jih naši možgani mečejo vse povprek po naših glavah.


Vselej, kadar se prepustimo našim čustvom, nam angeli pošiljajo sporočila, kako in kaj napraviti. Edini problem je, da kot ljudje, ki smo bili kot otroci zdresirani, enostavno ne znamo oziroma nočemo sprejeti nečesa drugega, drugačnega. Po eni strani želimo spremembe in prosimo zanje, po drugi strani pa jih ne sprejemamo. Ne prepoznamo sporočil. Vsakdo izmed nas lahko potrdi, da so se nam v trenutkih žalosti porodile dobre in ustvarjalne misli, ki so prešle potem tudi v dejanja.

Zgodovina angelov

V zgodnjih povojih človeštva je obstajala vera v univerzalne duhove. Primitivna ljudstva so verovala v duhove, ki so bili vse v enem, dobri in zli. Duh je imel enostavno moč, imenovana »manna«, s katero je lahko delal dobro in zlo. S prihodom krščanstva in drugih velikih religij, so te duhove poimenovali demone.

Razvrščanje duhov v angele in demone zasledimo že v času perzijskih religij, kjer sta se prvič pojavila Ahura Mazda kot pozitivna stran in Angra Mainyu kot negativna stran. Prvi je predstavljal božanskost, drug zlobo. Oba sta imela posnemovalce, angeli so sledili Ahura Mazdi, demoni pa Angra Mainyu. Takrat se je prvič omenjena delitev na dobre in slabe duhove.

V Starem testamentu imajo angeli posebno vlogo posredovanja med ljudmi in Bogom. Prav tako je bil v Starem testamentu predstavljen Satan kot vodilni demon. Šele v Novem testamentu je Satan predstavljen kot Lucifer, in sicer kot prvi med padlimi angeli, ki so se zoperstavili Bogu.


Invokacije – klicanje angelov

Pri klicanju angelov je vselej potrebno postavljati jasna vprašanja, saj so potem tudi odgovori jasni, niso dvoumni in nas ne spravljajo v dileme.
Oseba, ki se loti tega, pa mora vedeti tudi to, da se vse spremembe ne zgodijo kar tisti trenutek in jeza to potrebno včasih tudi nekaj časa in potrpljenja. To seveda ne pomeni, da mora nekdo, ki bi si rad priklical notranje vodstvo, prizadevati leta in leta, je pa zato res, da mora imeti kar nekaj predhodnega znanja s tega področja. Kar je podobno kot voziti avto – vsi ga vozijo, eni bolje, drugi slabše. Odvisno od posameznika, njegove iznajdljivosti in spretnosti.
Ne pozabimo, angeli so vselej z nami, tudi sedaj, sredi hrupa ali če sedimo sami doma in gledamo TV. Vselej bdijo nad nami.

»Govori se in je resnično, da malo preden se rodimo jamski angel položi prst na naša usta in nam reče: Tiho! Ne odkrij tega, kar veš! In tako se rodimo z vdolbinico na zgornji ustnici, ne da bi se spomnili, od kod prihajamo!« Roderic Macleish (Princ Ombra)

Kako moliti in s čim priklicati k sebi angelska bitja, da nam služijo in vodijo? Zavedati se moramo, da so vselej ob nas kot naši vodniki, varuhi, vendar z nekaj naše volje postanejo tudi naši sogovorniki.
Veliko je literature, ki nam prikazuje in pojasnjuje, kako stopiti v stik s temi našimi dobrimi prijatelji, ki nas spremljajo od rojstva do smrti in ki nas pričakajo, ko se naša duša, naše eterično telo loči od fizičnega. So zelo potrpežljivi in niso zamerljivi. So posredniki med nami in Bogom, stvarnikom ali kakor koli ga že imenujemo.
Pozitivne afirmacije oziroma priprošnje naj se vselej uporabljajo in izgovarjajo v sedanjiku! Ne smemo pozabiti, da angelska bitja ne poznajo časa. In če prosimo, da se nekaj naj zgodi »čim prej«, lahko v njihovem jeziku pomeni to »v enem naših prihodnjih življenj«. In potem čakamo in čakamo.

Za zdravje – »Sem srečna, zdrava in močna osebnost, ki z lahkoto premagujem vse, kar mi ponudi življenje. Sprejemam vse z božjo pomočjo, na popoln način.«

Za denar – »Denar priteka iz znanih in neznanih virov z božjo pomočjo, na popoln način.«


Za prave okoliščine – »Sem odprt(a) za nove ideje in spoznanja brez obtoževanja in obsojanja, z božjo pomočjo, na popoln način.«

Univerzalna afirmacija – »Vse, kar je dobro, naj ostane, vse, kar je slabo, naj gre.«

Posebej bi rada poudarila, da je slednja priprošnja izredno močna, saj se zgodi, da lahko nenadoma ostanemo brez prijateljev, ki smo jih imeli za »prijatelje«, brez partnerja, ki je bil navidezno »naš partner« itd. Zavedati se je treba, da nam vesolje vselej da tisto, kar prosimo, zato bodimo premišljeni in natančni, za kaj točno prosimo.

Uriela

VEČ VSEBIN: