Eden od trendov obutve te jeseni so tudi pikice oziroma čevlji s pikicami. S tem se strinjajo številni modni poznavalci, prikimavajo pa jim tudi številne zvezdnice kot so Katie Holmes, Heidi Klum, Miranda Kerr in Sarah Jessica Parker.


čevlji s pikami

Igrive in nagajive ali pa elegantne, samosvoje in vedno zabavne pikice sodijo tudi v letošnji jesenski repertoar. Nosili jih boste lahko na balerinkah ali še na poletnih sandalih, salonarjih ali gležnarjih, na dežnih škornjih ali pa na letos izjemno modnih žametnih loaferkah. Našli smo jih celo na hitu letošnje jeseni – na supergah s polno peto oz. wainerkah.

Barvne kombinacije se raztezajo vse od najpogostejše klasične črno bele preko bolj živahnih pisanih do bolj umirjenih, skoraj neopaznih pikic, ki se le za odtenek ali dva razlikujejo od podlage. Velike in male pikice, čisto okrogle ali pa spominjajoče na leopardove, na gosto posejane ali z malo več prostora okoli sebe – dovoljeno je skoraj vse.

Rdeči salonarji s črnimi pikicami, ki kot male pikapolonice poživijo oprijete kavbojke in lahkotno majico ter za piko na i še šal, so pospremile manekenko Mirando Kerr na njen zmenek. Tudi Heidi Klum je otroke pospremila v kino v svojih pikčastih sandalih ter tako dopolnila kavbojke in vzorčasto majico.


Za elegantnejšo različico se je odločila Katie Holmes in s svojimi črnimi salonarji z belimi pikicami dodala žensko noto sicer precej moški kombinaciji črnih ozkih kavbojk in belega suknjiča. Vse, ki ste mnenja, da pikic pač nikoli ne more biti preveč, pa lahko pikčastim čevljem dodate še pikčasto oblekico. Črni čevlji z belimi pikicami in bela obleka s črnimi pikami ustvarijo lahkotno, nagajivo, a še vedno elegantno kombinacijo.

VEČ VSEBIN: