Pred kratkim je medmrežje obnorel nadvse izviren trik, ki ga je delila Helena Lee, ena izmed zelo iznajdljivih mam. Kot mnogi starši se je znašla pred zagato, kako svojemu dojenčku dati zdravilo. Kot verjetno veste že sami, uporaba brizge večinoma ni najbolj praktična. Dojenčki se v tem primeru pogosto upirajo temu, da bi zaužili zdravilo. Posledici sta ogromno polivanja in joka – seveda pa celoten postopek doziranja zdravila predstavlja tudi precej napora za starše. Če ste naveličani izgubljanja živcev, ko je treba otroku dati zdravilo, je to trik, ki ga morate preizkusiti!


Dojenček in zdravila

Preprosta, a obenem skorajda genialna tehnika

Kaj je torej storila Helena Lee? Njena rešitev je tako enostavna, da se mnogi starši sprašujejo, zakaj se niso sami tega domislili že zdavnaj. Mama malega Alfieja, ki se je pred tem dolge ure mučila, da bi otrok vzel zdravilo, si je na koncu pomagala kar s stekleničko – natančneje s cucljem. Z njim je prekrila brizgo, v kateri je bilo zdravilo, in ga ponudila svojemu otroku. Ker je bil Alfie navajen pitja po steklenički, je takoj »zgrabil za vabo«. Medtem pa je njegova mama počasi izbrizgala zdravilo.

Mnogi starši so za trik žal izvedeli prepozno

Helena Lee se je dobro zavedala, da je njena ideja predobra, da bi jo zadržala le zase. Tako jo je z veseljem delila na družbenem omrežju. Njen prispevek je bil deležen toliko pozornosti, kot je verjetno ni pričakovala niti v sanjah. Mnogi starši so bili nad trikom povsem navdušeni. Med njimi so bili tudi takšni z nekoliko starejšimi otroki, ki so obžalovali, da te tehnike niso poznali že takrat, ko je bil njihov otrok še dojenček.

Oblika v tem primeru pomembnejša od vsebine …

Objavo Helene Lee je v pičlih 4 dneh delilo skoraj 125.000 ljudi, dobila pa je tudi ogromno reakcij in komentarjev.  Ljudje so trik z veseljem delili s svojimi prijatelji in znanci, ki imajo majhne otroke. Tako je postala objava praktično v hipu »viralna«. Jo boste preizkusili tudi sami? Očitno dojenčkom ni toliko mar, kakšen okus ima tisto, kar zaužijejo – dovolj je že to, da zagledajo nekaj, kar spominja na bradavico. Uspeh metode je tako praktično zagotovljen!


VEČ VSEBIN: