Dojenčki naj bi imeli izvrstno sposobnost prepoznavanja različnih obrazov. To potrjujejo tudi izsledki različnih znanstvenih študij, še nazornejše potrdilo te teze pa lahko najdemo v povsem vsakdanjih življenjskih situacijah. Ena takšnih situacij, katere videoposnetek je navdušil ljudi po vsem svetu, je prvo srečanje 10-mesečnega Felixa s sestro dvojčico njegove mame.


Dojenček prvič vidi mamo dvojčico

Nepozaben izraz na otrokovem obrazu ob prvem srečanju

Felixova mama Dainius živi v Latviji, medtem ko njena sestra dvojčica biva v Kanadi. Tako je Felix svojo teto spoznal šele pri 10 mesecih, ko se je že dodobra seznanil s potezami maminega obraza. Prvo srečanje s teto je bilo tako za malega Felixa velik šok, kar je razvidno tudi iz njegove obrazne mimike, ko prvič zagleda svojo teto. Na njegovem obrazu se v hipu izriše mešanice začudenosti, presenečenosti in prestrašenosti.

Sodobna tehnologija in dokumentiranje dogodkov iz zgodnjega otroštva

Prikupna reakcija 10-mesečnega Felixa je sicer v smeh spravila ogromno število ljudi, ki so si doslej že ogledali ta videoposnetek. Vendar pa verjamemo, da situacija za Felixa ni bila nič kaj zabavna, še posebej ker takrat še ni vedel, da bo zaradi nje postal prava zvezda spleta. Zagotovo je pri teh letih težko razumeti, zakaj ima neznanka praktično enak obraz kot njegova mama, s katero je bil do tedaj vsak dan v stiku. Verjetno pa si bo kot odrasel oziroma že čez nekaj let z veseljem ogledal videoposnetek in se ob njem nasmejal tudi sam. Kljub številnim negativnim platem sodobne tehnologije imajo otroci, ki odraščajo v času tehnološkega razcveta, vendarle posebno srečo, saj je njihovo otroštvo precej bolje »dokumentirano« kot pri ljudeh, rojenih pred tem obdobjem. Tako jih bodo dokazi njihovih vragolij in zabavnih reakcij v otroštvu razveseljevali tudi v zrelih letih. Felix pa bo zagotovo imel še posebej veliko materiala!

VEČ VSEBIN: