Dom in prosti čas

Zavijanje daril

Zavijanje daril naj bo zabavno opravilo

Decembra nas obiščejo dobri decembrski možje ter čas obdarovanja. Pogosto se tako posvetimo premišljevanju o darilih, usklajevanju želja in finančnim zmožnostim ter temu, da obdarimo vsaj vse na našem ožjem seznamu.
Jesenski okraski

Povabite jesen v svoj dom

Pričela se je čudovita jesen prinesla s seboj tudi vse radosti in čudovite barve, ki sodijo v ta letni čas.
otroška soba

Otroška soba naj ne bo vlažna

Otroci, ki živijo v vlažnih in »plesnivih« domovih, imajo trikrat večjo verjetnost, da do sedmega leta starosti zbolijo za astmo kot njihovi vrstniki, ki odraščajo v boljših bivalnih razmerah.
spanje

Zadovoljite svoje čute za boljši spanec

V pračasih se je človek – kot danes še vedno večina živali – zvečer zavlekel v svoj brlog, jamo ali pa kakršno koli drugo zavetje, ki ga je potreboval za miren in varen spanec. Kot kažejo raziskave, v nas še vedno kroži nekaj tiste prakrvi, ki za resnično dober spanec potrebuje zelo specifične pogoje, predvsem pa udobno posteljo.
kompostiranje

Kompostiranje

Postanite alkimisti. Pretvorite organske odpadke iz v bogat kompost, ki bo obogatil prst na vašem (ali sosedovem) vrtu. Zelenjava in rože bodo bolje rastle, narava pa vam bo hvaležna. V gospodinjstvu lahko organski odpadki predstavljajo tudi 30 in več odstotkov vseh odpadkov.

Najnovejše