Zavestno delovanje ima vedno omejen obseg, ker izhaja iz neke namere. Narava ne pozna nobenih namer, zato je v naravi vse tako veliko. Iz edinosti tega temeljnega dejstva izhaja, da  tisoč poti vodi k enemu cilju, ki je tako popoln, kot bi bil do potankosti premišljen. Preteklost in prihodnost prehajata druga v drugo in krčenje in raztezanje sta gibanji, skozi kateri preteklost pripravlja prihodnost in prihodnost zapušča preteklost.


Iz te modrosti I Ginga lahko potegnemo paralelo na človeka, ki se skozi najvišjo koncentracijo svojega notranjega bistva lahko tako povzdigne in očvrsti, da oddaja skrivnostne energetske tokove in njegovo delovanje, ki izvira iz podzavesti, skrivnostno deluje na podzavest drugih ljudi. Učinkovanje, ki izhaja iz posameznika, je lahko tako široko in globoko, da prehaja v univerzalne oblike učinkovanja.

Takšna moč duha je dana samo izbrancem. Mi vsi pa imamo sposobnost sprejemati energetske tokove, ne da bi se tega zavedali – podzavestno. Zato moramo poskrbeti, da bodo energije, ki učinkujejo na nas, pozitivne. Feng shui je nauk o pravi energiji. S pomočjo feng shuia usmerimo v naše bivalno okolje pozitivne energije, ki spodbudijo našo podzavest k delovanju. Moč podzavesti je neizmerna. Izkoristimo jo za realizacijo ciljev, ki bodo prinesli korist nam in naši okolici!

feng shui 1

Sladkost uspeha

Vsak normalen človek si želi uspeti. Ker sem sama po naravi skeptik, preverjam feng shui povsod, kjer lahko pridem do potrebnih podatkov. Ne bi mogla delati stvari, v katere ne verjamem. Da preverim, če je učinek feng shuija res takšen, kot pravijo starodavna dognanja, si v svojem domu občasno privoščim stvari, ki pomenijo slab feng shui. Zmajevska narava me včasih žene do roba prepada. Kar nekajkrat sem uporabila vso svojo modrost in znanje, da sem se izvlekla iz težav, ki sem jih tako povzročila.


Tako sem nekako pred nedavnim namenoma kršila pravilo sedmih nevarnih smeri in se odpeljala v eno od smeri, ki so bile v tistem letu zame nevarne. Po feng shuiu se potovanje v tako smer, če je krajše od 14 dni, konča z neškodljivim razočaranjem. Zanimalo me je, kako izgleda “neškodljivo” razočaranje. Po več manjših nedolžnih spodrsljajih in zmotah na cesti sem se znašla v tako katastrofalni situaciji, da je raje ne bi opisovala. Brez nesreče in materialne škode sem se izvlekla s pomočjo hladnokrvnosti in nekoliko sreče. Zaenkrat sem odločena, da na ta način ne bom več izzivala usode.

Na prelomu dveh časovnih period

Kitajci delijo čas na časovne cikle, ko se ponavljajo podobne energije in podobni dogodki. Vendar ti cikli nikoli niso popolnoma identični, zato je v feng shuiu bolj uveljavljen naziv časovne spirale. V vsaki 180 let trajajoči časovni spirali obstoja devet 20-letnih period, od katerih ima vsaka svoje značilnosti. Trenutno se nahajamo v periodi 7. To je čas ustvarjalnosti, hitrega razvoja računalniške tehnike, medijev, skrbi za otroke in uveljavljanja mladih žensk v poslovnem svetu. Na splošno srečen čas, ki ga je zaznamovala tudi velika zapravljivost na vseh področjih, še zlasti na področju energije.

Imamo srečo biti priča prehodu iz ene časovne periode v drugo in vsemu, kar se bo ob tem dogajalo. 22. januarja 2004 se konča perioda 7 in se začne perioda 8, ki bo trajala do februarja 2024. To bo čas umirjenosti pa tudi velikih preobratov. To bo čas, ko bodo imeli priložnost mladi moški. Zaznamovalo ga bo varčevanje pa tudi špekuliranje in pa usmerjenost v prihodnost. Spremembe bodo občutili vsi ljudje. Nekateri bodo z novo periodo pridobili, drugi pa izgubili. Seveda se prehod ne bo zgodil v hipu, ampak se je dejansko začel že z letom 2000.

Posebna sreča

V vsaki periodi se najdejo ljudje, ki jim kozmične energije tiste periode posebej ustrezajo. Ponuja se jim veliko priložnosti. Uspe jim praktično vse, česar se zares lotijo. Če so ambiciozni in imajo pri tem še dober feng shui v svojem domu, dosežejo lahko fantastične uspehe in pridejo v sam vrh politične, akademske ali podjetniške elite. Obstojajo tudi ljudje, ki imajo posebno srečo skozi celo življenje.


Ni nujno, da ljudje svojo posebno srečo tudi izkoristijo. Osebno poznam možakarja, ki je imel v periodi 7 naravnost neverjetno srečo. V času, ko so mnogi ljudje zaman iskali zaposlitev, je dobil toliko služb, da jih ni mogel prešteti. Pravzaprav jih še vedno dobiva. Obdržal pa ni niti ene. V svojem domu ima namreč zelo slab feng shui, katerega posledica je bil cel splet nesrečnih dogodkov v zadnjih 40 letih.

Marsikdo si je na račun posebne sreče, ki mu je bila dana v periodi 7, ustvaril nekaj premoženja in začel s podjetništvom. Če nima poslovnih sposobnosti, že občuti stagnacijo ali celo nazadovanje v poslu, ki je posledica pojemajoče sreče te periode. Odločitve, ki jih sprejema, so največkrat slabo domišljene, poslovni prostori, ki jih je zgradil ali najel, ne omogočajo pretoka pozitivne energije. Vsepovsod vleče slabe energije nase in loteva se ga panika.

Feng shui ne dela čudežev. Lahko pa s pomočjo feng shuia pripeljemo v naš dom in poslovni prostor pozitivne energije. Prečistimo svoj um in duh in se jasno zavemo svoje situacije. Dobimo energijo, da se spopademo s problemi in najdemo najboljšo možno rešitev. S pomočjo feng shuia ugotovimo, ali imamo poslovne sposobnosti. Če jih nimamo, lahko prepustimo posle drugemu družinskemu članu, ki jih ima. Ali pa si najamemo nekoga od zunaj, če je to smiselno.

Časovne periode in sreča našega doma

Na naš dom ves čas vplivajo kozmične energije. Najpomembnejše so energije, ki prihajajo iz smeri, iz katere vodijo glavna vrata v naš dom (ali poslovni prostor). Te energije so usodne za srečo naše hiše, ker jih ob vsakem prihodu vnašamo v hišo.


S prihodom nove periode se konča 80-letno obdobje slabih energij v hišah, ki imajo vhod iz vzhoda. To velja za hiše, ki imajo vhodna vrata na sredini. Dobra hiša ima vhodna vrata na sredini. Na ta način lahko maksimalno izkoristi dobre energije v ugodnih periodah. Ko nastopijo slabe periode, Kitajci prestavijo vhodna vrata na drugo stran in spet zajemajo dobre energije. Z novo periodo se bodo končali nesrečni dogodki, ki so doma v hišah, ki imajo vhodna vrata iz vzhodne strani. Seveda, če so hišo začeli graditi v ugodni periodi. Če pa je bila hiša zgrajena v obdobju zadnjih 80 let, ima slabo natalno karto. Slabe energije, ki so jo zaznamovale v začetku gradnje, ostajajo v hiši skozi celo življenjsko dobo in jih je treba zdraviti celo življenjsko dobo hiše. Hiše, ki imajo vhodna vrata na levi ali desni strani, se včasih slabim energijam izognejo, vendar pa tudi kopičenja ugodnih energij, ki so značilna za določena leta, ne morejo zajeti.

Z novo periodo se začenja 80-letno obdobje slabih energij v hišah, ki imajo vhod iz severovzhodne strani. Za te hiše je značilno, da tudi v svojem srečnem obdobju niso kaj prida. Le redki ljudje uspejo iz te hiše iztržiti najboljše. Modro je s feng shui ukrepi preprečiti oziroma ublažiti zajemanje slabih energij. Kajti, ko se začne dogajati slabo, je težko presekati. Saj poznate pregovor, da nesreča nikoli ne pride sama, pa tudi tistega, ga gre hudič vedno na tavelik kup… Stari ljudje so poznali veliko modrosti in pregovorov, ki se  presenetljivo ujemajo modrostmi feng shuia.

Kdor ima namen graditi hišo, naj nikar ne preizkuša usode. Življenje že tako ni lahko, zakaj bi si ga oteževali, če ni potrebno.

Regina S. Rant

VEČ VSEBIN: