Mladostna energija je močna in vihrava. Strokovnjaki za urejanje prostorov po metodi feng šuj verjamejo, da v kolikor bivalni prostor uredite po tej vzhodnjaški metodi, v svoje življenje vnesete pozitivno energijo či, ki vsej družini prinaša srečo. V nadaljevanju preberite, kako lahko na ta način uredite otroško sobo. Tako bodo otroci dobili priložnost, da se z izzivi, ki jih prinaša odraščanje, spopadejo v spodbudnem okolju, polnem ljubezni.


Položaj otroške sobe

Če je le mogoče, naj se dečkova otroška soba nahaja na severni ali vzhodni strani hiše oz. stanovanja, dekliška pa na južni ali zahodni strani. Vsekakor pa se potrudite, da se otroška soba (dekliška ali fantovska) ne nahaja v bližini vode.

Otroška soba feng shui

Svež zrak

Poskrbite, da bo v otroški sobi dovolj svežega zraka, kar lahko zagotovite z nekaj sobnimi rastlinami, ki so primerne za spalni prostor. Lahko pa tudi uporabite aromatična olja rastlin, ki so znane po svojem pomirjujočem učinku, kot sta na primer sivka ali kamilica.

Organiziran in pregleden prostor

Otroška soba mora biti dobro organizirana in pregledna. Medtem ko urejate otroško sobo in predmete pospravljate v vrečke, škatle in predale, v celotni proces vključite tudi otroka. Otrok naj sodeluje tudi pri urejanju ostalih prostorov v vašem domu.


Dekorativni izdelki in barve

V otroško sobo vnesite barve in dekorativne izdelke, ki ustrezajo značilnostim vašega otroka. Na primer, če je vaš otrok zelo nemiren, lahko njegovo energijo pomiri fotografija nasmejanih staršev, če pa je otrok sramežljiv, njegovo sobo uredite s slikami odprtih prostorov in z močnimi barvami. Otroške sobe (in tudi v dnevne sobe oz. prostora, kjer čas preživljate z družino) ne pozabite popestriti z risbami vaših malčkov.

Spalni kotiček

Prepričajte se, da je postelja v otroški sobi postavljena tako, da si ne deli stene s kopalnico. Usmerjena naj bo k širokem delu prostora in naj otroku omogoča, da s postelje vidi vrata. Pri slednjem sicer ni najbolj priporočljivo, da leži neposredno nasproti vratom.

Kotiček za učenje

Posebej določite prostor, namenjen učenju. Na steni nad pisalno mizo naj se nahaja tabla, kamor izpostavite otrokove risbe, pohvale, priznanja in podobno. Otrok mora pri učenju dobiti občutek, da je njegovo delo zares cenjeno in da se lahko vedno zanese na družino.

Ustvarjalni kotiček

Znebite se vseh odvečnih oblačil, igrač, škatel, počistite prostor in pustiti dovolj prostora, da se lahko otrok igra in razvija svojo ustvarjalnost.


VEČ VSEBIN: