Obstaja precejšnje število zgodb o tem, kako so živali pomagale človeku ali mu celo rešile življenje. Ena najbolj ganljivih zgodb pa je zagotovo zgodba o mački, imenovani Masha, ki se je odvila pred dobrima dvema letoma v mrzli Rusiji. Takrat je namreč Mashi pred verjetno gotovo smrtjo uspelo rešiti dečka, ki je bil takrat mlajši od 3 mesecev. Kako ji je to uspelo?


Dečka ogrela s svojim telesom

Dojenčka, ki sta ga starša očitno zapustila, je Masha odkrila v kartonski škatli v blokovskem naselju, ki se nahaja v ruskem mestu Obninsk. Slišala je namreč dečkov jok, ki ni bil nič nenavadnega, saj je bilo takrat zunaj izjemno mrzlo. Masha je nemudoma zlezla v škatlo in ovila svoj trup okoli dečkovega telesa. Tako ga je lahko nekoliko ogrela, medtem ko je z glasnim mijavkanjem klicala na pomoč. Na srečo jo je že kmalu zaslišala ena izmed lokalnih prebivalk.

Poskušala je slediti reševalnemu vozilu

Stanovalka, ki je slišala Mashino mijavkanje, je sprva mislila, da je mačka poškodovana. Verjetno si lahko predstavljate, kako presenečena je bila, ko je v škatli poleg mačke odkrila še majhnega dečka. Ta se je medtem umiril in ni več jokal. Dečka so seveda nemudoma prepeljali v bolnišnico. Ena izmed še posebej ganljivih podrobnosti, povezanih z zgodbo, je, da je Masha poskušala slediti rešilnemu vozilu. Očividci so povedali, da je bila videti zelo zaskrbljena, kot bi se spraševala, kam peljejo dečka in kaj bodo naredili z njimi. Zgodba se je na koncu zelo srečno iztekla, saj deček ni imel resnejših posledic. Prebivalci blokovskega naselja pa so začeli Masho takoj razvajati zaradi njenega herojskega dejanja.

VEČ VSEBIN: