Imate kdaj občutek, da vaš zdravnik ne razume zares, kaj doživljate? Tega gotovo ne morejo trditi ženske, ki jim je pri porodu pomagala Emily Jacobs, specializantka ginekologije. Rekli bi lahko celo, da se je v svoje delo pretirano vživela. Po tem ko je tiste noči na svet pomagala spraviti že več otrok, so jo namreč nenadoma presenetili lastni popadki, ki so prišli bolj zgodaj, kot je bilo pričakovano!


Emily Jacobs

Zdravnica lahko zelo hitro postane pacientka …

Kljub temu da je bila v tretjem trimesečju nosečnosti, so bili dolgi, naporni delovniki za dr. Jacobs nekaj povsem običajnega. To je pogosto pomenilo tudi 80-urne tedenske delovnike in nočne izmene. Mladi specializantki ginekologiji se je zdelo, da je delu kos, ne glede na napore. Datum njenega poroda vendarle še ni bil tako blizu, da bi jo posebej skrbelo. Vendar pa je treba v medicini pogosto računati tudi na preobrate, ki jih ni mogoče v celoti predvideti. Tako se je Emily Jacobs zelo hitro prelevila iz zdravnice v »pacientko«.

Tiste »usodne« noči je najprej pomagala pri porodu treh otrok. Medtem ko je poskušala pospraviti stvari, je opazila madež na svojih delovnih oblačilih. Mislila je, da gre enostavno za ostanek plodovnice ene od žensk, ki so tisto noč rodile. Vendar pa je bila to v resnici njena plodovnica. Zdravnica se je tako posvetila početju, da torej sploh ni opazila, da ji je odtekla voda! Ko je ugotovila, kaj se je zgodilo, je šlo zelo hitro zares.

Zaradi mastitisa še lažje razume svoje pacientke

Sin dr. Jacobs je bil sicer rojen že v 36. tednu, vendar je bilo na srečo z njim vse v redu. Zanimivo je, da je zdravnici pri porodu pomagal kar njen profesor s fakultete. Vloge so se tisto noč menjale zares zelo hitro. Po porodu se je dr. Jacobs soočila tudi s precej hudim primerom mastitisa, zaradi katerega je ponovno pristala v bolnišnici.


Ob tem je povedala, da pravzaprav obstaja šala med ginekologinjami, da je za njih izkušnja nosečnosti in rojevanja pogosto najtežja. Mlada zdravnica je sicer zmogla najti nekaj pozitivnega tudi v tej situaciji. Meni, da bo odslej precej lažje sočustvovala s svojimi pacientkami in jim pomagala pri njihovih težavah, povezanih z nosečnostjo, porodi in materinstvom.

VEČ VSEBIN: