Večina otrok ima veliko prostega časa, zato je to odlično obdobje, ko se lahko lotite novega hobija ali družinske aktivnosti. Tokrat vam bomo pri izboru pomagali tudi mi. Zato vam predstavljamo pet najboljših hobijev, ki jih lahko to poletje delite s svojimi najmlajšimi (ne glede na njihovo starost).


Izdelava nakita

Skoraj vsaka majhna deklica se bo z veseljem lotila izdelave nakita, nizanja kroglic, perlic in drugih podobnih pripravkov, ki jih dandanes lahko dobite skorajda povsod. Najbolj zabaven del ustvarjanja je lahko izbira materiala, lahko pa vaši umetnici tudi predlagate, da svoje umetnine proda in denar nameni v dobrodelne namene. V vsakem primeru jo lahko naučite marsičesa, ob tem pa še spodbujate njeno kreativnost.

otrok in hobiji

Peka piškotov in drugih sladic

Če vaši otroci radi jejo dobrote, ki jih ustvarjate, bodo skoraj brez dvoma z veseljem tudi pomagali pri njihovem pripravljanju. Namenite se speci piškote za popoldanski posladek, morda za družino in prijatelje ali pa za posebno priložnost ali slavljenca. Ne le deklice, tudi fantje radi ustvarjajo v kuhinji. Razdelite jim naloge in jih ne pozabite opomniti na vroče površine ali pospraviti ostre predmete. V vsakem primeru se bodo naučili veliko in pripravljeno hrano tudi bolj cenili.

Kuhanje marmelade

Vsak otrok ima rad marmelado in zato nikoli ni prezgodaj, da ga naučite, kako se ta slastna sestavina njegovega zajtrka pripravi. Naredite marmelado iz najbolj priljubljenega sadja in če se ne morejo odločiti za eno sadje, jih pripravite iz dveh. Naj vam tudi pomagajo pripraviti nalepke za kozarce in okrasne krogce iz blaga, ki bodo tičali na pokrovčkih, da se bodo lahko še bolj pohvalili prijateljem in kakšen kozarček komu tudi podarili za rojstni dan.


Pletenje in kvačkanje

Kdaj je otrok dovolj star, da se nauči plesti ali kvačkati? No, za to je že priporočljivo, da ima kakšnih pet let, v vsakem primeru pa ga bo zabavalo. Lahko otroka naučite sprva enega, potem pa dveh vzorcev in mu pomagate ustvariti najprej majhne stvari, kot so držala za lonce ali kaj podobnega. Pozneje, ko bo zima, bo že pripravljen na šale in podobne večje projekte.

Plavanje

Zagotovo se tudi vi iz otroštva spomnite plavanja kot ene izmed najbolj zabavnih aktivnosti. Ne le, da je prijeten način preživljanja časa, pač pa otroku pomaga še dvigniti samozavest, skleniti nova prijateljstva in ga nauči, kako trdo je treba včasih delati, da prideš od enega konca do drugega ali da nekaj dosežeš. Pomagajte jim, da se zgradi njihovo zaupanje v vodo in lastne sposobnosti ter seveda tudi v varnost pri očetu in mami. Ko vaš otrok prvič splava (stran od vas), je to velik mejnik.

VEČ VSEBIN: