Smo potomci bogov ali njihova stvaritev?  Ne slepimo se: nismo prva civilizacija na Zemlji. Ves svet je poln osupljivih in nenavadnih dokazov, vendar za sedaj še ne segamo dovolj visoko, da bi lahko razvozlali skrivnosti.


bogovi

Nepoznana radiacija v egipčanskih piramidah
M. Chatelain je dokazoval, da so pod tremi egipčanskimi piramidami in Sfingo podzemni hodniki, ki omogočajo komunikacijo med piramidami ter vhod v skrivne sobane oziroma arhive s tajnimi zapisi znanja egipčanskih svečenikov. Na podlagi te hipoteze je Luis Alvarez, dobitnik Nobelove nagrade za fiziko, prišel do zanimive zamisli. Predlagal je uporabo kozmičnih žarkov, ki imajo izredno sposobnost prodiranja. Postavili so detektor kozmičnih žarkov v notranjost ene od piramid, ki naj bi zabeležil različno stopnjo radiacije v odvisnosti od debeline zidu. Če imajo piramide skrivne prostore, naj bi detektor registriral večjo stopnjo radiacije. Detektor so postopoma obračali v vse smeri in snemali rezultate na magnetne trakove, ki so jih poslali v Kairo, da jih tam dešifrirajo. Vsi so bili prepričani, da bo skrivnost piramid naposled rešena.

Na splošno začudenje pa so v Kairu ugotovili, da je detektor kozmičnih žarkov poleg teh registriral še nam neznano radiacijo, ki je druge podatke zmedla do te mere, da jih je bilo nemogoče razbrati. Zmedeni znanstveniki so nato celo aparaturo prenesli v Kairo in jo ponovno testirali. Zunaj piramide so vsi aparati delovali brezhibno. Še večkrat so poskušali detektor namestiti v piramido, a vsakokrat zabeležili neznano radiacijo in dobili drugačne rezultate. Luis Alvarez je odstopil od nadaljnjega raziskovanja, se vrnil v Kalifornijo in se posvetil drugim nalogam.
M. Chatelain je ugotovil, da so davni predniki, kot kaže, predvideli možnost odkritja skrivnosti egipčanskih piramid, pa so zato vgradili oddajnik močnih radiacij.

To fantastično tezo dokazujejo tudi drugi primeri. Obstaja veliko število resnih ljudi, med katerimi so celo znanstveniki, ki trdijo, da so občutili delovanje čudnih magnetnih sil, če so bili dlje časa v notranjosti piramid ali v njihovi bližini. V primeru, da so piramide res zaščitene na tak način, mora biti pod temi mogočnimi skladovnicami skal, ki stojijo že več kot 5.000 let, skritega nekaj zelo pomembnega.


Obstajajo zapisi egipčanskih svečenikov, ki govorijo o skrivnostni sobi pod nivojem Nila, ki pa je znanstveniki do danes še niso našli. Sklepajo, da je v tej sobi grob prvega faraona, ki je bil nezemeljskega porekla, sistem za hlajenje in oddajnik skrivnostnih radiacij, ki se napaja z energijo atomskih baterij ali pa s periodičnimi spremembami pritiska, ki nastanejo kot posledica letnih poplav Nila, za katere so menili, da nastajajo zaradi vpliva Siriusa.

Vprašanja bez odgovorov
Kdo so bila bitja, za katera na sumerskih in asirskih glinenih ploščicah piše: “Bila so bitja, ki ne vedo, kaj je hrana in pijača, nič ne jedo in nič ne pijejo.” Ali so roboti?

Mnoge legende trdijo, da so bogovi uporabljali neobičajna letala, ki so se lahko pomikala po tleh, se potapljala v oceane, letela in lebdela v zraku ter se dematerializirala. Kakšna so bila ta letala, iz česa so bila narejena in kakšno gorivo so uporabljala?

Na osnovi česa so grški in rimski filozofi trdili, da obstajajo za Saturnom še drugi planeti, če se ve, da je teleskop izum srednjega veka?


V prazgodovini je v Afriki cvetela kultura civilizacije Zimbabveja. Njeni pripadniki so gradili templje brez oken in vrat, z odprtino, usmerjeno proti nebu. Na kakšen način so vstopali v te velike zgradbe? Ali niso imeli morda letečih priprav za spuščanje v notranjost templjev? Helikopterji pred nekaj tisočletji?
Na Kitajskem so odkrili grobnico iz približno 265. do 319. leta našega štetja. Dokazano je bilo, da je ornament, najden v njej, sestavljen iz 5% magnezija, 10% bakra in 85% aluminija. Sodobna znanost pa trdi, da je bil prvi aluminij proizveden 1808. leta, in sicer z elektrolizo.

V grobnicah Inkov v Peruju pa so odkrili okraske iz platine. Za pridobivanje platine je potrebna sodobna tehnologija, saj vemo, da se platina tali pri 1730 stopinjah Celzija.

Število pi (3,14) je odkritje nizozemskega matematika iz 17. stoletja. V Muzeju likovnih umetnosti v Moskvi pa hranijo egipčanski papirus, ki dokazuje, da so znanstveniki iz časov faraonov poznali pi in ga tudi uporabljali pri gradnji piramid.

V Indiji so odkrili skelet, katerega radioaktivnost je 50-krat večja od normalne. Da bi skelet pred 4.000 leti umrlega človeka zadržal takšno radioaktivnost, bi moral uživati hrano, ki je več stokrat radioaktivnejša od naše.


Kako razrešiti te skrivnosti in najti prave odgovore? Ali bodo raziskovalci v prihodnosti dovolj vztrajni pri odkrivanju prazgodovinskih resnic? Čakajmo in raziskujmo.

Štiri velike civilizacije davne preteklosti

Na osnovi najnovejših raziskovanj znanstveniki sklepajo, da so v preteklosti obstajale štiri velike civilizacije, ki so živele na mestih današnjih oceanov: Arktičnega, Indijskega, Tihega in Atlantskega. Ta teorija je zasnovana na zanimivem primeru sveže pomaranče, pri kateri se sčasoma notranjost bolj osuši kot lupina, nakar pomaranča dobi obliko tetraedra. Tako se je zgodilo tudi z Zemljo, ki je s hlajenjem dobila obliko tetraedra s štirimi kontinenti in štirimi velikimi oceani, ki se neprestano dvigajo in spuščajo zaradi premikanja polov v odnosu na njeno rotacijsko os. Geologi so odkrili, da je tesna zveza med premikanjem zemeljske skorje in ledenimi dobami oziroma topitvijo ledenih območij in nastajanjem novih toplih krajev. Kot kaže, do takih premikov pride vsakih 36.000 let, premik sam pa traja 6.000 let.

Pri tej teoriji pa ne smemo pozabiti, da se skladno s poli premika tudi ekvator, ki je s stališča človeštva bolj pomemben, ker je najgosteje naseljen. Tako lahko dobimo odgovore na vprašanja, odkod civilizacije ali njihove sledi na tako nepristopnih in neprimernih mestih za življenje, kot so recimo pragozdovi Gvatemale, Laosa in Tajske, zaledenele planote Tibeta ali puščave.

Brez dvoma je dokazano, da je civilizacija mnogo starejša, kot se je nedavno domnevalo, še posebno zaradi odkritij, da so spomeniki in grobovi v Španiji in Franciji več kot 2.000 let starejši od egipčanskih piramid. Ostaja pa vprašanje, kaj lahko štejemo za začetek civilizacije. Ali je to obdobje, ko so ljudje pričeli šteti in pisati, ko ogenj ni bil več naključje, ko so začeli klesati kamnito orodje in predelovati kovine ali katero drugo?

Ugotovimo lahko, da civilizacija v takšni ali drugačni obliki obstaja najmanj 65.000 let od časa kromanjonskega človeka. Koliko ta teza drži, bodo pokazala znanstvena raziskovanja, ki potekajo v raznih krajih sveta, predvsem pa čas.


Oglejte si še:
Izginule civilizacije (1. del)
Izginule civilizacije (2. del)

VEČ VSEBIN: