Jasnovidnost je lastnost ljudi, da vidijo dogodke, ki se bodo zgodili ali pa se dogajajo zdaj v prostoru, kjer jasnovidna oseba ni prisotna oziroma jih ne more zaznati z čutili ali si jih kako drugače pojasniti, lahko pa te dogodke opiše kakor tudi predvidi njihov zaključek; da se bodo ti dogodki šele zgodili, tukaj ali kje  na drugem kraju. Torej gre pri tem za neko zunaj čutno sprejemanje informacij iz nekega drugega časa ali okolja.


astrologija

Samih definicij o jasnovidnosti je toliko, kolikor je avtorjev, ki so kdajkoli zagrizli v to jabolko in so ta pojav skušali razložiti na človeku razumljiv in sprejemljiv način. Moj namen ni, da bi razlagal in pisal, čigava definicija je pravilna, razsodbo o tem pač prepuščam vsakemu posamezniku.

Raje bi se dotaknil drugih stvari, in sicer KDAJ pri človeku pride do lastnosti jasnovidnosti in ali so jasnovidni ljudje srečni z tem darom, nenazadnje ali je jasnovidnost dar ali prekletstvo, ki izbranca spremlja do smrti. Seveda je to le moje razmišljanje, ki nikakor ne more biti neko znanstveno dejstvo.

Vedno, ko premišljujem o tem, se spomnim mojega vzornika Edgarja Caycea, tako imenovanega “Spečega preroka”, ki je svoje velike napovedi dajal v spanju, torej v neke vrste transu, v katerega je zbežal, kot da bi hotel tudi zbežati pred odgovornostjo napovedi, ki jih je dal.


Druga taka slavna oseba je Nostradamus. Še vedno so njegove napovedi zavite v tančico skrivnosti in jih še danes mnogi poskušajo odstreti in si razložiti vse verze, ki jih je ta nedvomno veliki mož napisal. Ne smemo iti mimo dejstva, da je Nostradamus ustvarjal, torej v času, ko je celotna Evropa najbolj nasprotovala vsakršnemu napovedovanju prihodnosti, saj je to bilo obdobje, ko je bila krščanska cerkev na enem od svojih viškov nadvlade in moči. Vsakdo, ki malo pozna zgodovino in Nostradamusa, ve, da gre za zelo izobraženo osebo z visokim statusom v družbi. Tako je popolnoma na mestu vprašanje, zakaj je nadaljeval z svojim delom in s tem tvegal glavo – tudi dobesedno. Pa tudi – ali je danes kaj drugače?

Odškodnina

Glave sicer nobeden ne tvega, saj je družba dosti bolj liberalna kot nekoč, toda vseeno se kdo vpraša, ali je jasnovidnost dejansko dar ali prekletstvo in kakšni ljudje so to? Kakšna je njihova preteklost, z čim so si zaslužili to karmo, da lahko kot jasnovidci pomagajo drugim? Ali lahko pomagajo tudi sebi? Nenazadnje tudi, ali je to poslovna priložnost? Veliko na videz preprostih vprašanj, pri katerih pa ni nujno, da so tudi odgovori nanje preprosti. Vsekakor pa so preveč obširni, da se bi dalo na njih odgovoriti v enem samem zapisu.
Kakšno preteklost s(m)o imeli jasnovidci? Kakšno mladost in otroštvo? To je za mnoge mogoče absurdno vprašanje, toda nikakor ne neumestno, ko začnemo na jasnovidca gledati kot na subjekt, torej osebo, človeka.

Pred časom sem v nekem tekstu o intuiciji med drugim napisal, da vsak, ki se intuiciji odpre do take mere, da jo lahko uporabi tudi za pomoč drugim (ne pozabimo, da ima intuicijo v sebi vsakdo, razlika je lahko le v tem, do kakšne mere je odprta oziroma do kakšne mere jo uporablja in »posluša« ), v otroštvu ali vsaj v preteklosti doživel hude šoke ali preizkušnje življenja ali usode. Ta teza se v mojih pogovorih z jasnovidci samo še potrjuje.
Če to pogledamo popolnoma preprosto, lahko mirne vesti rečem, da je dar jasnovidnosti kot neka kompenzacija, nadomestilo za stvari, za katere s(m)o mogoče bili prikrajšani, kot neka odškodnina za preizkušnje, ki smo jih v preteklosti, podobno kot imajo slepi ljudje mnogo bolj razvita druga čutila, na primer otip …

Karmična naloga

Drugo, kar je potrebno, je zelo močan posluh do soljudi, ki se obrnejo po pomoč k jasnovidcu, in prepričan sem, da je osnovni pogoj pač tankočutnost do problemov človeka, ki se obrne na nas. Seveda pa ne smemo teh problemov privleči nase in si z tem škoditi, temveč se je potrebno naučiti energetsko očistiti vseh negativnih energij, ki pač pridejo z problemi in težavami, ki nam jih oseba prinese, saj se jasnovidec ne more in ne sme distancirati od teh problemov. Načini čiščenja so različni, tako kot so različni ljudje. Zakaj? Ker je v vsaki osebi prisotna določena energija, ki jo z govorjenjem o določenem problemu tudi pusti pri nas. In če se te energije jasnovidec ne očisti, se lahko le-ta nabira v njegovi avri in se lahko sčasoma izkaže kot bolezen ali kako drugače.


Naslednje in nikakor ne zadnje vprašanje pa je, ali je jasnovidnost nekakšna »poslovna priložnost«, neko načelo »z malo dela do veliko denarja«. Tukaj pa velja neizpodbitno dejstvo, da kdor se tega loti z namenom zaslužka, lahko pričakuje izgubo na drugem področju, obenem pa to delo nikakor ni tako zelo preprosto, kot se mogoče vidi na prvi pogled, saj zahteva celega človeka z iskrenim namenom dejansko pomagati in voditi druge. Hkrati pa je tukaj prisotna neka t.im. karmična odgovornost.

Zanimivo je dejstvo, da mnogi, ki začnejo z  tem delom, ne morejo kar tako nehati in pozabiti na vse skupaj, ker jim tisto »nekaj« tega ne dovoli. Z drugimi besedami, to je neizbrisna karmična naloga, ki jo pač tisti izbranec mora opraviti v tem življenju ne glede na to, kako to prenaša, in popolnoma jasno je, da pridejo dnevi in trenutki, ko si želimo, da teh lastnosti ne bi imeli, da bi živeli kot drugi. Teh trenutkov pa je vedno manj

Torej veliko je plusov in minusov, ki jih ima to delo, vsekakor pa je najbolj pomembno, da vsak človek ostane zvest svoji poti, saj le-ta ni brez vzroka, kakor ima tudi to, zakaj smo se rodili ravno zdaj in tukaj, svoj vzrok in namen. Najslabšo uslugo si lahko naredimo, če hočemo to izbrisati ter živeti življenje in delati delo, ki nam ni namenjeno.

Tomaž Mlakar


VEČ VSEBIN: