Nohti manekenk na modnih brveh tedna mode v Parizu in New Yorku so bili polni dramatičnih rdečih odtenkov in dizajnov, ki so spominjali na manikuro, primerno za noč čarovnic ali pa za na premiero zadnjega filma iz sage Somraka. In čeprav so bili ti za vsakdan nekoliko preveč agresivni, so tudi odtenki, ki jih bomo nosili to jesen, vredni občudovanja in veselja.


nega nohtov

Vinsko rdeča in slivova

Nohti v barvi merlota ali dobro postaranega pinota noir bodo z malo manj krvave dramatičnosti prav lepo zasijali v lesku jesenskega sonca. Na njem se bodo lesketali tudi hladnejši slivovi in temni odtenki jajčevca.

Sivina in zlato

Odtenki sive, ki jih ni potrebno skrivati, se lepo in gladko nanašajo na nohte, primerni pa so za vse odtenke kože. Za bogatejši občutek pa poskrbijo nohti v barvi starega zlata, ali pa za dvotonski lak v lesku bakra, ki ob pravi svetlobi dobi še rahel pridih zelene.

Modrina morja

Že pogrešate morje? Akvamarinski toni poletja so se umaknili temnejšim odtenkom, ki spominjajo na barvo globokega morja. Pri Revlonu pa so šli še celo korak dlje, njihov lak namreč oddaja svež morski vonj, ki ga lahko zaznate še po nanosu prozornega prekrivnega sloja.


Zeleno, oranžno in čokoladno

Morskim tonom se postavljajo nasproti jesenski. Zeleni odtenki od temnih smaragdnih do lovsko zelenih, ki so mimogrede videti bolje kot se sliši. Za resnično jesenski občutek pa poskrbijo opečnato oranžni toni v mat ali pa visoko sijajnih različicah. Rjavi toni dekadentno spominjajo na mehko, žametno vročo čokolado. Pri Tomu Fordu pa so jim dodali še rdečkaste podtone in srebrne bleščice.

Žametni nohti

Med najbolj vročimi trendi pa je tudi Ciatéjeva žametna manikura. Ta je na voljo na njihovi spletni strani, a je trenutno povsem razprodana, za odtenke sive, temno modre ali gozdnih jagod je namreč že dolga čakalna vrsta. Morda pa so je razkošni, skorajda kraljevski nohti vredni. Čeravno ne preveč praktičen, je videz v žamet odetih nohtov resnično čudovit.

 

VEČ VSEBIN: