Dolgo vroče poletje, polno sonca, vetra, morja, plaž in bazenov s klorirano vodo se bliža koncu in čeprav se že nostalgično oziramo nazaj, si naši lasje želijo predvsem malo počitka in razvajanja. Če se tudi vi raje izognete dolgemu seznamu še nikoli slišanih tonikov, losjonov, šamponov in mask, imamo predlog, ki je kot nalašč za vas.


Premaz za laseNaravni in organski »namaz« pomaga suhim in poškodovanim lasem do ponovnega popolnega sijaja. In za to potrebujete samo dve sestavini: sok aloe vere in avokadovo olje. Oboje lahko preverjeno kupite tudi pri nas. Sok aloe vere, ki je na voljo v številnih trgovinah z organsko in zdravo prehrano, vsebuje amino kisline in proteine, ki jih lasje obožujejo, zato je popoln protistrup za suhe, svedraste ali poškodovane lase.

Avokadovo olje na naraven način vlaži lase, obenem pa vsebuje veliko antioksidantov ter proteinov, ki jih krepijo. V njem se skriva tudi veliko hranljivih snovi, esencialnih maščobnih kislin, magnezija in vitaminov. Njegove bioaktivne sestavine spodbujajo obnavljanje lasišča ter ga ščitijo.

Za masko za lase zmešajte eno enoto avokadovega olja na dve enoti soka aloe vere in zelo radodarno nanesite na lase od korenin do konic. Daljši in gostejši lasje bodo potrebovali večje količine maske. Po nanosu lase še razčešite, jih pokrite s kapo za tuširanje. Če ste kakšno prinesli iz hotela, v katerem ste počitnikovali, je zdaj pravi čas, da jo prinesete na plan. Za trideset minut se usedite s priljubljeno knjigo ali revijo, potem pa lase umijte kot vedno. Učinek bo vsekakor opazen.


VEČ VSEBIN: