Kako ravnate z denarjem in kaj storite, ko ostanete brez njega? Ali se z zadnjimi močmi borite za skorjo kruha ali pa se vedete, kot da se ni nič spremenilo? Vsako znamenje horoskopa rešuje svoje finančne težave na svoj način.


denar

OGNJENA ZNAMENJA: DENAR JE ZATO, DA GA TROŠIMO
Ognjenim znamenjem denar ne pomeni veliko, kljub temu pa so zelo iznajdljivi pri iskanju načina, kako ga zaslužiti.

OVEN
Potrpljenje ni vaša lastnost. Prav zaradi pomanjkanja potrpljenja se vam lahko zgodi, da pogosto zaidete v finančne težave. Ko imate denar, se ne obremenjujete z razmišljanjem o varčevanju, nakupu nepremičnim ali manjših naložbah. Prav nasprotno kupujete vse povprek in počez. Če vas prijatelj zaprosi za posojilo, ga mu boste dali brez razmišljanja o roku vrnitve ali čem podobnem. Vaše denarno stanje niha med velikimi vzponi in nenadnimi padci. Ko se naenkrat znajdete brez denarja, se vam močno omaje tudi samozavest, toda hitro se spet postavite  na noge in izplavate iz finančnih težav. V vsakem trenutku imate na zalogi dovolj zamisli, kako denar zaslužiti, zato hitro napolnite izpraznjeni žep.

LEV
Radi ste opaženi in vedno se kažete v najboljši luči. Izbirate in kupujete samo najboljše: najbolj kakovostno obleko, najdražji parfum ali najelegantnejše čevlje. Za takšen način potrebujete veliko denarja, zato se vam pogosto dogaja, da precenite lastne zmožnosti in preveč zapravljate. Pomanjkanje denarja vas sicer spravi v slabo voljo, vendar  zaradi takšne “malenkosti” ne boste doživljali hujših psihičnih kriz. Nasprotno, vedli se boste, kot da se ni nič zgodilo. Samo najboljšim prijateljem boste priznali, da ste zabredli v finančne težave. Ker ste izredno šarmantni, se vam bo tudi v kritičnih trenutkih pokazala priložnost dobrega zaslužka.

STRELEC

Ekonomičnost in varčnost sta za vas popolnoma neznana pojma. Vedno znova ugotavljate, da je denar zato, da ga lahko trošite. Ko kupujete, niste nikoli pozorni na cene, pomembno je le, da vam je stvar všeč. O morebitnih finančno  črnih dnevih nikoli ne razmišljate. Ker ste zelo radodarni, radi kupujete darila. Čeprav zapravljate prek meja, v vaši denarnici le redko kdaj zavlada praznina. Zelo radi tvegate, zato se lahko brez dvoma spuščate v različne finančne manipulacije. Prepričani ste, da sreča spremlja le pogumne in da brez tveganja ni dobička. Če po naključju zaidete v finančne težave, boste brez pomisleka obiskali vse prijatelje in znance. Glede na to, da tudi sami pogosto posojate denar, vam bodo prijatelji brez razmišljanja odobrili dolgoročno posojilo.


ZEMELJSKA ZNAMENJA: DENAR JE NAMENJEN OBOŽEVANJU
Zemeljska znamenja denar doživljajo kot božanstvo. Denar je tudi osnova njihovega občutka varnosti, zato do njega gojijo pravo strahospoštovanje. Varčnost, racionalnost in praktičnost so njihove glavne lastnosti.

BIK

Radi imate razkošje in udobje. Prepričani ste, da človek toliko velja, kolikor ima denarja. Najsrečnejši ste, ko čutite, da lahko povečate svoje denarno stanje. Z denarjem ravnate trezno, vendar ne sodite med skopuhe. Hitro ga obračate in odlično nalagate. Posebno vas veseli nakup nepremičnin, svoje prihranke pa bi najraje vložili v lastno hišo, stanovanje ali vsaj počitniško prikolico. Izredno ste ekonomični, zato boste le redko ostali brez denarja. Če morate varčevati, se boste najprej odrekli večernim izhodom in potovanjem. Najtežje pa se odrekate dobri hrani in lepi obleki. Temeljitost in vztrajnost sta vaši vrlini, zato je skoraj nemogoče, da nepremišljeno sprejmete finančno tveganje in ostanete brez denarja.

DEVICA
Izredno ste praktični in ekonomični. Odlično ravnate z denarjem in imate sposobnost, da iz majhne vsote denarja napravite čudež. Nikoli ne boste denarja porabili zaman, vedno boste dobro premislili, preden se podate v nakupe. Prezirate ljudi, ki razsipno zapravljajo denar. Še posebno pa se razburite, če vas takšni ljudje prosijo za posojilo. Zelo ste marljivi in varčni, tudi pri nakupu daril niste odprtih rok, zato veljate za skopuha. Če vam grozi bankrot, takoj sprejmete zelo stroge varčevalne ukrepe. Odrekli se boste konjičku, večernim izhodom, pa tudi porabo hrane boste omejili. Naravnost srh vas spreleti že ob  misli na prazno hranilno knjižico.

KOZOROG
Vaš sistem vrednotenja, pa tudi občutek lastne vrednosti temelji na materialnih stvareh. Izkoristili boste vsako priložnost, da zaslužite denar, le redko pa si boste nudili užitek zapravljanja. Varčujete z veliko lahkoto in celo z veseljem, saj varčevanja ne doživljate kot odrekanje. Kar vam pripada, skrbno hranite in ne želite ničesar z nikomer deliti. Ko ugotovite, da imate dovolj veliko zalogo denarja, lahko postanete zelo radodarni, vendar le zase in za lastne potrebe, nikakor pa ne za druge. Čeprav znate obračati denarja, se le težko spustite v naložbo, ki ima več kot dva odstotka tveganja. Ko morate začeti trošiti denarno zalogo, postanete obupani in obdajajo vas najbolj črne misli.

ZRAČNA ZNAMENJA: LEPO JE IMETI DENAR

Pripadniki zračnih znamenj dajejo prednost duhovnim stvarem. Hitro razmišljajo in imajo dobre ideje, niso pa dovolj stalni, zato so možne tudi težave.

DVOJČKA
Od vseh zračnih znamenj ste najbolj iznajdljivi pri  služenju denarja. Hitro se prilagodite finančnim spremembam in spretno obračate denar. Ker ste rojen trgovec, tudi v svojo okolico hitro prenašate svoje ideje in misli. Površnost in pomanjkanje vztrajnosti sta vaši slabi lastnosti, zato lahko napravite nepremišljeno imovinsko ali finančno potezo. Zaradi tega se pri vas praviloma izmenjujeta stanji razkošja in pomanjkanja. Ko ste v finančnih težavah, se spomnite vseh ljudi, ki vam lahko posodijo denar. Ker spretno obračate besede, boste tudi najbolj nejeverne Tomaže nagovorili, da denarno podprejo vašo novo poslovno potezo.


TEHTNICA
Ko gre beseda o denarju, lahko pripadnike tega znamenja razdelimo v dve skupini. V prvi so zelo razsipni in neekonomični, v drugi pa izredno razumski in varčni ljudje. Razsipne Tehtnice trošijo denar za nakupe drage obleke, kozmetiko in urejanje stanovanja. So izredno prijete in družabne, prijateljstva pa vzpostavljajo z lahkoto. Ko se znajdejo v finančnih težavah, jim na pomoč priskočijo prijatelji. Varčne Tehtnice pa se zgrozijo že ob misli, da bi ostale brez denarja. Kljub temu se težko odrečejo zemeljskim užitkom in udobnosti. Zelo neradi denar delijo z drugimi člani družinske skupnosti, zato ga trošijo le za lastne potrebe. Sanjajo o tem, da bodo našli partnerja, ki jih bo rešil morebitnih finančnih težav.

VODNAR
O denarju ne razmišljate pogosto, njegovo bistvo pa je v tem, da vam zagotovi osebno svobodo in neodvisnost. Niste varčni in ne želite niti razmišljati o denarnih zalogah. Ko imate denar, ga trošite za dolga potovanja ali kupujete nepraktične stvari: nenavadne slike in knjige, starinsko pohištvo, eksotične ptice… Prav gotovo pa nimate pregleda nad prihodki in odhodki. Le redko natančno veste, koliko denarja imate v denarnici. Tudi prijateljem zelo radi denarno pomagate. Če zaidete v denarne težave, boste brez razmišljanja zavrteli telefonsko številko znanca in ga zaprosili za pomoč. Zaradi daljše denarne krize se ne vznemirjate, saj ste prepričani, da imajo na pragu 21. stoletja največjo vrednost lucidne ideje, teh pa imate na pretek.

VODNA ZNAMENJA: DENAR JE ZA KROŽENJE
Tudi vodna znamenja so varčna in ekonomična. Medtem ko so zemeljska znamenja ambiciozna in racionalna, zato pridobljeno težko delijo, pa bodo vodna znamenja zelo rada delila denar s tistimi, na katere so čustveno vezana.

RAK
Do denarja imate zelo spoštljiv odnos: trošite zelo umirjeno in imate vedno zalogo za črne dni. Ker ste zelo vezani na dom in družino, boste vložili veliko truda in denarja za to, da bi se čim bolje počutili med domačimi zidovi. Spretni ste v trgovanju z nepremičninami ali pri denarnih vlaganjih. Vaša posebnost pa so posojila: takoj ko boste dobili obvestilo o ugodnem posojilu, že boste med prvimi v banki. Kljub prirojeni sposobnosti služenja denarja živite v večnem strahu pred revščino. Prav zaradi tega vas vedno zajame panika, ko se vam prihodki nekoliko zmanjšajo. Živčno preštevate prihranke in nenehno razmišljate, kako naprej.

ŠKORPIJON

Prepričani ste, da denar prinaša moč, beseda moč pa ima za vas magičen pomen. Ste dober organizator in odlično ravnate z denarjem, tako z lastnim kot s tujim. Poslovnost imate v krvi in brez velikega razmišljanja se boste odločili za nov posel. Ker ste izvrsten psiholog in se znate pretvarjati, boste hitro obogatili začetni kapital. Poleg tega boste brez slabe vesti zatajili davčne obveznosti, če se vam pokaže priložnost za to. Svojih finančnih manipulacij nikomur ne izdajate, niti vaši najboljši prijatelji ne vedo, koliko denarja imate. Ko vam grozi pomanjkanje, boste nagovorili prijatelje in poslovne partnerje, da vam denar posodijo, vi pa boste s parolo “vse ali nič” pohiteli novim poslovnim priložnostim naproti.

RIBI

Od vseh navedenih znamenj najslabše plavate v denarnih vodah. Vaše čutenje in občutljiva narava težko sprejemata okrutni poslovni svet in denarne manipulacije. Ker obožujete razkošje, zlasti dragocen nakit, boste zadnji denar porabili za nakup teh stvari. Prepričani ste, da je nakupovanje najboljše zdravilo za depresijo. Včasih ste tudi pretirano sentimentalni, zato sodite med tiste, ki bodo vedno pomagali siromašnim in nemočnim. Če ostanete brez denarja, se utapljate v lastnem svetu in poskušate pobegniti iz realnosti. O naslednjem denarnem koraku dolgo razmišljate in po tihem upate, da bo partner našel rešilni izhod.


Sonja A. Mrak

VEČ VSEBIN: