Kako ljudje, ki predstavljajo posamezo astrološko znamenje reagirajo, ko potrebujejo pomoč?


sos

Oven

Ovni so najsrečnejši, če so neodvisni. Zelo redko se pritožujejo zaradi psihičnih težav, še posebno neradi govorijo o ljubezenskih problemih. Ko pa neizogibno in resnično potrebujejo pomoč ali nasvet, se vedno obrnejo na “pravi” naslov, katerega poznajo le oni.

Bik

Biki svoje težave pogosto zaupajo prijateljem, pravo pomoč in nasvet pa bodo sprejeli le, ko gre zelo zares. Pri sprejemanju pomoči jim ni niti malo neprijetno, saj so prepričani, da jih imajo prijatelji radi in so jih pripravljeni zaščititi.

Dvojčka

Ker so zelo komunikativni, imajo zelo širok krog prijateljev in znancev. Pogosto iščejo pomoč pri ljudeh, ki so trenutno v njihovi bližini in storili bodo prav vse – morda celo male prevare –, da jo bodo tudi dobili.


Rak

Raki enako spontano sprejemajo pomoč in nasvete, kakor jih tudi dajejo. Ko se znajdejo v težavah, bodo najprej poiskali nasvet dobrega prijatelja in brez nepotrebnega dramatiziranja zaprosili za pomoč.

Lev

Levi prav gotovo ne marajo, da jih njihova okolica pomiluje. Ko potrebujejo nasvet, se zatečejo k najboljšemu prijatelju, za katerega so prepričani, da bo njihovo težavo ohranil zase. Za svetovanje nikoli ne ostanejo dolžni, zato se prijatelju v kratkem bogato oddolžijo.

Devica

Device se le redko znajdejo v situaciji, da potrebujejo pomoč, saj se trudijo, da bi pravočasno spoznale probleme in se jim izognile. Če pa se kljub temu znajdejo pred nevšečnostmi, bodo zelo dolgo odlašale, preden bodo poiskale roko, ki jih bo rešila.

Tehtnica

Tehtnica je edina med astrološkimi znamenji, ki je sposobna na zelo eleganten način dobiti tisto, kar si je zaželela. Za njo je najbolj naravna stvar na svetu, da sprejme pomoč od svojih prijateljev, znancev ali sorodnikov.


Škorpijon

Škorpijon bo naredil prav vse svoje korake, preden se bo potožil najboljšemu prijatelju ali celo poiskal njegovo pomoč. Ko se znajde v težavah, bo raje preživel tudi osebno katastrofo, ne da bi prosil, pa čeprav se zaveda, da je takšno stališče zanj lahko pogubno.

Strelec

Strelec je prepričan, da prijatelji in znanci obstajajo na svetu zato, da se k njim zatečejo po pomoč in nasvet. Iz tega razloga jim ni težko kogarkoli zaprositi za nasvet. Izjema so le njihove ljubezenske težave, ki jih skrbno skrivajo pred zunanjim svetom.

Kozorog

Če se Kozorog znajde v poslovnih ali finančnih težavah, bo neprimerno lažje zaprosil za pomoč, kot če so posredi psihične težave. V primeru slednjih se bo zavlekel na kakšno osamljeno mesto in trpel, ne da bi njegova okolica slutila, kakšne težave ga tarejo.

Vodnar

Vodnar je vedno pripravljen sprejeti pomoč, ki mu je spontano ponujena, le redko pa bo sam zaprosil zanjo, še posebno, če se v težavah počuti nemočnega in nebogljenega. Ko pa se resnično znajde pred nerešljivimi problemi, bo poiskal nasvet najboljšega prijatelja.


Ribi

Ko Ribe iščejo izhod iz nastalih težav, napravijo to tako vešče, da jim prijatelji, znanci, sosedi ali sodelavci sami ponudijo svojo pomoč, celo preden sami zaprosijo zanjo. Zaradi te svoje lastnosti se le redko srečajo z občutkom nemoči ali odvisnosti od drugih ljudi.

VEČ VSEBIN: