Ko hodimo po cesti in opazujemo ljudi okoli sebe, nam enkrat padejo v oči rdeči lasje, drugič bleda polt, tretjič močan vrat nekoga in podobno. Opisane značilnosti posameznih znamenj nam lahko služijo za splošna pojasnila in predstavo o posameznih znamenjih. Popolnoma napačno bi bilo trditi, da imajo vse Ribe čudovite oči, vsi Levi levjo grivo, Device visoko čelo, Raki lepo oblikovane prsi ter da so vse Tehtnice visoke in vitke.


ogledalo in obraz

Oven
Oven v horoskopu poudarja aktivnost in gibljivost. Tako je pripadnik tega znamenja malokdaj nagnjen k debelosti, njegova hoja pa je gibka, odločna in daje vtis rahlega poskakovanja.
Praviloma je visok, suhljat, žilav in mišičast, telo pa deluje športno, trdno in nabito. Značilen je trikoten obraz, ki spominja na ovna, z ozko brado in močno poudarjenimi obrvmi, ki so pogosto zraščene skupaj. Oven rad poudari svoje čelo z nazaj počesanimi lasmi, čelo ima ponavadi poudarjeno, nagnjeno nazaj, široko in močno. Pri moških postaja z leti vse višje, kajti Ovni so nagnjeni k izpadanju las prav na tem predelu. Nos je praviloma šilast in dolg, oči pa manjše in sijoče, s pogledom, uprtim v daljavo.
Glava je nagnjena naprej, prav tako tudi telo pri hoji. Oven si rad nadene odločen izraz ter vzbuja vtis, kot da vedno hiti, ali pa ravno obratno – okolico želi pretentati z ležernim videzom, kot da mu ni mar za cel svet.

Bik
Biku vlada Venera, ki daje lepoto in prijetno fiziognomijo. Prepoznamo ga po širokih ramenih, nižji rasti, zbitosti in čokatosti, noge in roke pa so pri tem sorazmerno kratke. Zanj je značilen kratek in izrazito močan vrat, telo daje pogosto celo videz, kot da vratu sploh nima.
Vse na njem deluje polno – nos, lica in ustnice, ki so čutne in poudarjene. Brada je okrogla z močnimi vilicami, koža čvrsta, oči okrogle in opremljene s težkimi vekami, pogled ima melanholičen, poželjiv. Običajni so bujni lasje, pri čemer moškim ponavadi nagaja prednji pramen, ki nenehno sili na široko čelo. Pogosto imajo pripadniki tega znamenja na licih jamice in razmaknjene prednje zobe.
Gibi so počasni, tudi hoja je počasna in svinčeno težka. Pri tem daje občutek, kot da vestno tlači zemljo in s svojo težo vse drobi v prah.

Dvojčka
Obstajata dva tipa Dvojčkov. Prvi je visok in suh ter nežne konstrukcije. Celo tedaj, kadar ni visok, je videti višji, kajti značilno zanj je, da ima dolge noge in roke, celo vrat. Roke so vedno v gibanju, tipično zanj je, da se izraža z rokami. Ko govori, maha in krili z njimi okoli sebe. Na njem takoj opazimo tanke, dolge prste ter nemirne, žive, lepe in široko razmaknjene oči.
Drugi, pogostejši tip Dvojčka je droban – Dvojček velja za najmanjše med znamenji. Stalno je v gibanju, obrne se lahko na mestu. Reagira hitro, stalno nekaj počne. Njegova hoja je živahna in tudi nasploh deluje živahno. Izžareva svežino in lahkoto.
Obema tipoma Dvojčkov je skupna mladosten izgled in tako tudi na starost izgleda mlajši, nekako otroški. Glava je majhna in lepo oblikovana, čelo nagnjeno nazaj, pogosto pa okroglo izbočeno, brada šilasta, ustnice pa tanke. Nos je podoben Ovnovemu – dolg, šilast in raven. Glas je zvonek, govori hitro in dostikrat nerazumljivo.


Rak
Rak daje vtis mehkosti in oblosti. Njegove obline so dopadljive in lepo zaokrožene. Ker uživa v hrani, je nagnjen k debelosti, predvsem v trebušnem predelu.
V glavnem je nižje rasti, s kratkimi rokami in nogami ter majhnimi dlanmi. Lepo so razvite prsi in prsni koš, deluje kot da je težji v zgornjem delu v nasprotju s spodnjim. Obraz je širok in okrogel kot Mesec. Nos je majhen, oči pa razmaknjene in okrogle. Imajo nežen pogled, poln zaupanja in zasanjanosti. Usta so polna in čutna, nasmeh pa blag in simpatičen.
Ženske dajejo izrazit občutek materinskosti in topline, prav tako tudi nevsiljivosti, moški pa nežnega zaščitništva. Hoja je ležerna, počasna in lena, njo dostikrat vleče na eno stran.

Lev
Lev pripada med nižje znake Zodiaka, čeprav poznamo tudi nekatere zelo visoke izjeme. Tipičen Lev ima vsekakor največjo glavo v Zodiaku. Ljudje opažajo njegove lase, ki na nek način vzbujajo pozornost. Dostikrat spominjajo na levjo grivo, če pa so lasje redki in tanki, jih poudari z upadljivejšo pričesko. Pri Levu se zdi, kot da meče glavo nazaj, da bi tako stresal grivo oziroma da bi jo spravil v red.
Je mišičast, kosti so močne, prsni koš je širok, boki ozki, ramena široka, drža pa ravna in ponosna. Oči so svetleče in žive, pogled pa odprt in odločen. Brada je poudarjena, ustnice polne. Mnogokrat je polnejša spodnja ustnica. Nos je širok in izstopajoč.
Lev deluje težko, vendar z šarmom in toplino, dostojanstveno in avtoritativno. Hoja je umirjena in počasna.

Devica
Za Devico je značilen hladen in diplomatski šarm ter pronicljiv pogled. Velja za najbolj fotogenično znamenje Zodiaka, kajti črte obraza so neupadljive in suhljate. Je precej visoka, tudi Device nižje rasti delujejo precej višje, saj imajo velikokrat podolgovato glavo, dolg vrat, prav tako noge in roke.
Vse na njenem obrazu deluje precej neizrazito. Oči so udrte in postavljene skupaj, usta tanka, zgornja ustnica pa dolga. Najbolj neizraziti so lasje, delujejo kot utrujeni in sprani. Telo je suhljato, značilni so široki boki in raven prsni koš. Ženske dajejo precejkrat videz deškosti. Glas je melodičen in čist, koža pa nežna.
Hoja je čvrsta, energična in nemirna. Bolj kot kateri koli znak želi biti Devica urejenega, svežega, čistega videza. Tako je ponavadi videti mlajša, kot je v resnici.

Tehtnica
Tehtnica velja za znak lepote in skladnosti. Četudi ni pretirano lepa, ima prijeten videz ter prirojeno rafiniranost in šarm. Če jo lahko spoznamo po čemerkoli, potem je to njena bleda in prosojna koža, skozi katero se praviloma dobro opazijo krvne žile. Spada med najvišja znamenja, kar skupaj z vitkostjo daje vtis gracioznosti.
Glava tipične Tehtnice je lepo oblikovana, oblika obraza pa ovalna s simetričnimi potezami. Nos je v glavnem kratek in raven, usta polna s kratko zgornjo ustnico. Nekateri imajo izrazite zobe, dostikrat so postavljeni navzkriž. Značilne so tudi jamice v licih. Je visoka in vitka z ozkimi boki, z leti pa se zredi in zaobli. Pri Tehtnicah so pogosta ozka stopala in nežni gležnji ter členki na rokah. Nohti so vedno oblikovani do popolnosti. Oči so iskreno odprte, pogled pa blag in nežen.
Hoja je elegantna in daje občutek, kot da pri hoji niha. Izžareva blag šarm, nevsiljivost in ljubkost.


Škorpijon
Škorpijon je eden od robustnejših pripadnikov Zodiaka, čeprav je ponavadi nižje rasti, zbit in mišičast. Vrat je podoben Bikovemu – kratek je in močan.
Prepoznamo ga po markantnem obrazu. Najbolj izstopajo oči, ki so magnetične in nenavadne ter pritegnejo, četudi so majhne in neugledne. Pogled je temen in prodoren, z njim Škorpijon razoroži in seže do dna duše. Nos je izrazit in mesnat ali pa elegantno zavit, ustnice pa so senzualne in polne ter čvrsto stisnjene skupaj. Obraz je izklesan, spodnja čeljust štirioglata. Lasje rastejo nizko na čelo in so štrenasti ter trdi.
Hoja je čvrsta in uporna, pri tem se ziblje v kolkih. S celim telesom izdaja magnetičnost, privlačnost in silovitost.

Strelec

Rojeni v znamenju Strelca so večinoma visoki in vitki, v mladosti hitro zrastejo, zato so nagnjeni k sključeni drži, z leti pa lahko dobijo grbo med lopaticami.
Črte obraza so podolgovate, prav tako kot Devičine, le da to pri Strelcu daje videz koščenosti. Tudi roke, noge in stopala so koščena. Poudarjena so bedra, ki so dolga in lepo oblikovana. Poznamo pa še drugi tip Strelca, ki je nižji in ima pogosto težave s težo.
Strelec ima dolg ovalen obraz, z daljšim razmikom med nosom in brado, tako ima včasih nekak konjski videz. Tudi prednji zobje so pri njem poudarjeni. Oči so mirne, pogled plemenit in odkrit. Kolki so široki in razmaknjeni, precejkrat je poudarjen razpon med nogami pri vrhu. Hoja je počasna in umirjena, pri čemer noge obrača navznoter.

Kozorog
Pri tem znamenju obstajata dva popolnoma različna tipa. Prvi je nizek, vitek, z ozkimi prsmi in ozkim kratkim vratom. Deluje koščeno, nos je oster in zavit navzdol. Poteze obraza so poudarjene, nesimetrične, oči majhne in postavljene skupaj, usta  tanka. Čelo je visoko in štirioglato, lica široka in ravna. Noge so krive, boki pa ozki. Drugi tip je višji z močnimi kostmi. Oči so široko razmaknjene, tako kot Rakove, lične kosti pa so praviloma močno poudarjene.
Oba tipa imata ravno držo in počasnejšo pazljivo hojo. Oči so hladne in pogled leden. Koža je hrapava ali pa problematična. Lahko je izredno fotogeničen zaradi lepe in skladne zgradbe kosti, ravno kosti pa so lahko nesimetrične in krive.
Poteze so nepravilne, tako je le malokdaj lep, vendar pa izdaja hladen šarm in resnoben videz, ki daje vtis, kot da ve, kaj hoče.

Vodnar
Tako kot so Vodnarji osebnostno med seboj različni, tako se razlikujejo tudi po videzu. Veljajo za ene izmed višjih pripadnikov Zodiaka, so robustnejši, z močnimi kostmi.
V glavnem prevladujeta dva tipa Vodnarjev. Prvi je lep, prijazen, z majhnim nosom in izrazitimi, izjemnimi očmi. Te so sorazmerno velike, pogled pa je jasen, privlačen, odkrit, sijoč in vedoželjen. Drugi tip je manj simetričnih potez, nos ima markantnejši, dostikrat kljukast, oči pa jasne in oster pogled. Vodnar daje vtis štirioglatosti od spredaj ali od strani, okončine so dolge, predvsem noge, ki so ravne kot steber.
Vodnar ima močan in prodoren glas ter praviloma veliko glavo. Na njem je zalo opazna nenavadna pričeska, predvsem pri ženskah. Redkokdaj se zgodi, da je Vodnar po svojem videzu povprečen in neupadljiv. Prepoznamo ga po ekscentrični hoji, obnašanju, govoru, kretnjah in oblačilih.

Ribi
Riba je eno od manjših znamenj Zodiaka. Nikoli ne izgleda suha in koščena, pri čemer velja, da četudi ni debela, deluje zaobljeno.
Boki so široki, tako tudi dlani in stopala. Obraz je okrogel in mesnat, poudarjene so oči, ki imajo sanjav izraz in so zelo pogosto nedoločljivo zelenkaste barve, obrobljene pa so z dolgimi trepalnicami. Zelo pogosto imamo občutek, da se oči ob pogledu na obraz sploh ne vidijo. Ribin nos je kratek, lahko privihnjen, hoja pa počasna in zamišljena, sanjava in gugajoča. Koža je mehka in bleda, obrazne gube pa se pojavijo zgodaj. Čeprav je nagnjena k prekomerni teži, njeno telo kljub temu ohranja proporcionalnost. Izda jo dvojni podbradek.
Riba ne daje vtisa hitre in okretne osebe, prej obratno. Vendar nedoločljivega je na njej, kar vse okoli sebe pripravlja do tega, da ji priskočijo na pomoč, ne da bi sploh prosila za to. Na nek način spominja na mačko, jo dela gibko in daje vtis, da lahko oblikuje svoje telo v vsako obliko, ki jo izbere.


VEČ VSEBIN: