Poletje je tukaj in prihaja dolgo pričakovani trenutek: odhoda na letovanje. Za nekatere je to skrbno načrtovan dogodek, medtem ko se drugi enostavno prepustijo trenutnemu navdihu.Vsekakor pa je  pomembna izbira meseca, kraja in načina preživljanja dopusta za posamezna astrološka znamenja.


počitniceOVEN
Na dopust se odpravljate polni navdušenja, saj vam predstavlja avanturo in izziv. Niste zagovornik neskončnega poležavanja na plaži, kajti vaš značaj zahteva neprestano gibanje. Privlačijo vas mesta z veliko zabaviščnega prostora in športnimi igrišči. Najprimernejši mesec za odhod je avgust, saj je v tem mesecu v turističnih mestih najbolj bučno. Svetujemo vam, da dopust preživite v različnih mestih, če pa imate stalno namestitev, si ga popestrite s številnimi izleti v bližnjo okolico.

BIK
Letni dopust vam predstavlja predvsem počitek in odmik od vsakodnevnih stresnih trenutkov. Ker obožujete udobje, vas privlačijo hoteli v mirnih turističnih krajih. Najpomembneje za vas je, da je  poskrbljeno za dobro hrano in udobje v hotelski sobi ali na plaži. Najugodnejši čas za letovanje je začetek julija ali pa september. Na letovanje se odpravite s partnerjem, družino ali nekaj prijatelji, saj bi vas večja in bučna družba kmalu utrudila ter vas navdala z nezadovoljstvom.

DVOJČKA
Dopust je za vas  priložnost, da spoznate številne nove ljudi. Ker imate radi spremembe, vsako leto letujete v drugem kraju, kot po pravilu pa izbirate mesta z obilo dogajanja. Izogibate se osamljenim plažam, neobljudeni otoki pa v vas vzbudijo občutek tesnobe. Konec julija in začetek avgusta je  najprimernejši čas za preživljanje letnega dopusta. Čeprav vaša finančna sredstva morda ne dopuščajo razkošne namestitve, vam svetujemo, da se ne odrečete zasluženemu počitku ob morju. Tudi dopustovanje v šotoru ali počitniški prikolici je lahko prav zabavno.


RAK
Raki naravnost obožujete mirna in stara mesta, osamljene plaže in nedotaknjeno naravo. Poletje je vaš čas, na katerega čakate vse leto in skrbno varčujete, da lahko tistih nekaj dni preživite tako, kot ste si zamislili. Ko enkrat najdete obmorsko mesto, kjer se dobro počutite in uživate, boste kar nekaj let letovali v istem kraju, saj se radi vračate na mesta, ki so vam dobro znana. Najbolje bo, da se na dopust odpravite konec avgusta ali v začetku septembra, ko se vrvež v turističnih krajih že nekoliko umiri in zopet zablestijo naravne znamenitosti in lepote kraja.

LEV
O letovanju začnete Levi običajno razmišljati že v maju, saj je za vas nedoumljivo, da bi ga preživeli v domačem okolju. Privlačijo vas mondena letovišča z veliko bazeni in teniškimi igrišči. Nikoli ne pozabite vzeti s seboj fotoaparata, saj le tako lahko prijateljem pokažete, kje in s kom ste preživeli vroče poletne dni. Prav ti spomini na fotografijah vas še dolgo v jesen napajajo s potrebno energijo in dobro voljo. Najbolj ugoden mesec za letovanje je avgust, saj so v tem mesecu najbolj oblegana vsa mondena in ugledna turistična središča.

DEVICA
Ker tudi na dopustu ne prenehate razmišljati o poslovnih zadevah, običajno med prtljago uvrstite vsaj dve strokovni knjigi. Pred odločitvijo o kraju letovanja zelo natančno preučite cene, saj se vam zdi nedopustno potrošiti preveč denarja za neproduktivno delo. Navadno se odločite za privatno namestitev v turističnih sobah, s seboj pa vzamete velike količine hrane, saj ste prepričani, da je takšno letovanje cenejše in bolj zdravo. Čeprav morda razmišljate, da bi dopust preživeli v domačem okolju, vam svetujemo, da v juliju odpotujete v miren turističen kraj, lahko tudi v planinsko kočo.

TEHTNICA
Prepričani ste, da je prav letovanje priložnost za druženje s prijatelji in vsakovrstno zabavo, zato na dopust nikoli ne odidete brez prijateljev. Pri izbiri kraja pride do polnega sijaja vaša neodločna narava, saj dneve in dneve razmišljate, kam, kako in kdaj se odpraviti na letovanje. Ko se končno odločite, začnete razmišljati o neprimerni garderobi in visokih stroških potovanja in namestitve. Nato se navadno znajdete pred temeljno in prvo dilemo, ali sploh odpotovati na dopust ali ne. Kljub vsemu vam svetujemo, da se konec julija odpravite na zaslužen počitek, saj se vam lahko zgodi, da boste v miru rešili še marsikateri problem, ki vam že nekaj časa greni življenje.


ŠKORPIJON
Izbiri mesta letovanja namenite veliko časa in vsako možnost skrbno pretehtate, saj ne marate prehrupnih in gosto naseljenih mest. Mnogo bolj vas privlačita klic narave in divjine. Glede na to, da niste ravno zagovornik brezpogojnega udobja, se boste prav gotovo dobro počutili v  prenatrpanem, a zato naravnem in zelenem – kampu. Najbolj uživate v sprehodih po strmih in težko dostopnih področjih. Ker boste še julija polno obremenjeni s poslovnimi zadevami, sta prav avgust in začetek septembra najprimernejši čas za počitek in letovanje ter nabiranje nove energije.

STRELEC
Naravnost obožujete potovanja in gibanje, za tudi v največji finančni krizi niste sposobni razmišljati, da bi se odrekli počitnikovanju. Letni dopust najraje preživljate v neznanih krajih, vsakoletni oddih pa obvezno izkoristite za kratek izlet v tujino, kjer se navdušujete nad  novostmi, katerih v domačih logih še ni najti. Na letovanju si za poležavanje izberete najbolj oddaljen in najmanj pristopen kotiček obale. Že v drugi polovici julija boste postali nestrpni, delo vam ne bo šlo od rok, zato je ravno ta čas najbolj primeren, da se odpravite na načrtovano potovanje.

KOZOROG

Vi prav gotovo niste ljubitelj preživljanja dopusta v času, ko so turistična mesta prenatrpana z gosti, saj vam letovanje pomeni predvsem nabiranje energije za nove poslovne poti, zato je primerneje, da si izberete miren kraj. Tudi oddaljeni in neznani kraji vas ne privlačijo. Morda bi bilo bolje, da razmislite, da bi dopust preživeli v manjšem gorskem turističnem mestu, od koder bi lahko hodili na celodnevne planinske izlete. Najpomembneje je, da zamenjate okolje, da se sprostite in odrinete vsakodnevne težave. Konec avgusta in september sta najugodnejša meseca za umik iz domačega okolja.

VODNAR
Poletje ni vaš letni čas, saj vas vročina in visoke temperature neskončno izčrpavajo. Medtem ko je ostalih ljudi naravnost groza prepolnih plaž, vi uživate v gneči, saj ste izredno družabni in komunikativni. Vsak prosti trenutek boste izkoristili za obiskovanje restavracij in tržnic, zvečer pa se boste odpravili v diskoteke in druge zabaviščne kraje. Ker občuduje nove kraje in ljudi, se vam težko zgodi, da boste vsakoletni dopust preživeli v istem mestu. Zaradi tega se vam dogaja, da se na dopustu ne spočijete, domov se vrnete utrujeni in si šele v domačem okolju privoščite počitek ob zbiranju vtisov preživetega letovanja. Najprimernejša meseca za letni dopust sta avgust in september.

RIBI
Ste velik ljubitelj morja, mirnih plaž in poležavanja na vročem soncu. Nič manj vas ne navdušujejo razne morske specialitete v restavracijah. Vse leto se predajate sanjarjenju o lepotah letovanja, zato vas v poletnem času nič ne more odvrniti od odhoda na dopust. Če vas finančna stiska sili v razmišljanje o skromnem kampiranju in suhi hrani, vas to spravlja v obup, ki ga doživljate kot najhujši udarec usode. Ne glede na takšna razmišljanja se v tople kraje odpravite v juliju, saj vam bosta počitek in lenarjenje vrnila vedrino in optimizem, ki ju boste potrebovali za jesenske mesece.


S.A.M.

VEČ VSEBIN: