V živalstvu je Lev kralj živali. V astrologiji pa je astološko znamenje Lev, ki v teh dneh tudi praznuje, podoben tistim kraljevim mačkam.Poznate kakšnega Leva, pa ne veste, kako z njim ravnati? Mi vam bomo skušali vsaj malo pomagati iz zagate. astrološko znamenje levZnaku Leva vlada Sonce, kraljevski planet, in Lev se kraljevsko tudi obnaša. Deluje po principu: Kar vidiš, to dobiš. Ambiciozni, povzpetniški Levi stremijo k najvišjim položajem v izbranem poklicu in njihova močna osebnost jih lahko popelje v višave, zaradi razvajenosti in želje po oblasti pa lahko tudi nizko padejo. Kot pravi vladarji slabo prenašajo poraze, na poti do prestola pa jih ne ustavi prav nič.


Imajo zelo logičen pristop do stvari, le včasih se zataknejo pri kakšnih malenkostih. Radi so v središču dogajanja, delujejo nastopaško in obožujejo pozornost. Njihov element je ogenj, zato so zelo topli, odprti in so radi v družbi. Imajo širok krog prijateljev, so dobri sogovorniki in so priljubljeni zaradi prijetne narave. So materialisti v pravem pomenu besede in vzdržujejo odnose z vsemi, ki bi jim lahko kakorkoli koristili. Za svoja dejanja so radi pohvaljeni in to jim daje tudi zagon za naprej.

Levi se stvari lotevajo po svoje in so pripravljeni veliko tvegati za nekaj, kar jim prinese dolgotrajno korist. Zanašajo se na intuicijo in s svojo igrivostjo nikogar ne pustijo hladnega. Zelo so resnicoljubni, nepopustljivi in pogumni, navzven pa žari njihova prisotnost in moč. Laskanje in pohvale so ključ do naklonjenosti Leva, ker pa so tega vajeni, mnogokrat delujejo nezainteresirano. Včasih jih prav potreba po dokazovanju dela vzvišene.

V ljubezni pa so radi plen, ne ubadajo se z ˝lovom˝ na partnerja, saj jim je samoumevno, da jih imajo vsi radi in na vse gledajo z gotovostjo. Veliko težav jim povzročajo tudi egoizem, aroganca in direkten pristop, ki lahko partnerja prizadenejo, razmerje pa se lahko hitro prevesi na negativno stran. Lahko pa se tudi znajdete v njegovi nemilosti, kajti prevaranemu Levu se boste le stežka spet prikupili.


Močni, dinamični in iznajdljivi Levi obožujejo družbo, najbolj pa potrebujejo ljudi, ki jim lahko zaupajo. Oven, Strelec, Dvojčka in Kozorog bodo najbolj kos njegovemu tempu, Vodnar pa ga privlači zaradi svoje navidezne nedostopnosti in hladnokrvnosti. Ta je tudi edini, ki lahko brzda njegovo impulzivnost. Biku in Škorpijonu pa lahko vedno zaupa in se zanese na njuno pomoč.

Levi so vladarji; kjerkoli se pojavijo, zahtevajo pozornost. Radi razkazujejo svoje voditeljske sposobnosti, moč in dominanco. Najbolj pridejo do izraza kot politiki ali na vojaških položajih, kot podjetniki, raziskovalci, učitelji, umetniki ali odvetniki, torej povsod, kjer so v središču pozornosti.

VEČ VSEBIN: