Kot sem že mnogokrat omenil, je ljubezen najmočnejše zdravilo, ki ga premoremo sami. Nikoli ne bi smeli pozabiti, da je rak zadnje opozorilo narave: “Vrnite se k naravi, živite zdravo in v kratkem obdobju boste imeli kontrolo nad boleznijo in jo celo premagali”.


ljubezen

Bolezen nastane šele kot zadnje opozorilo narave zaradi popolnega zanemarjanja, mučenja in vznemirjanja telesa. Zato moramo posledice sprejeti mirno, odpustiti vsem ter obračati se k stvarniku za pomoč. Molitev, duh in duša so močnejši od vseh bolezni in vseh zdravil: BODI SAMOZAVESTEN IN VESEL – VESELI SE ŽIVLJENJA.

Od vas samih je odvisen razvoj bolezni, zato prevzemite odgovornost za svoje življenje in vzemite zdravje v svoje roke. Vaše življenje je povsem v vaših rokah in je posledica vaših odločitev, zato nikoli za svoje stanje ne krivite drugega. Karkoli storite, imate ali občutite, je vaša lastna odločitev in vaše življenje. Vsi moramo vedeti in spoznati, da ni na svetu druge osebe, ki bi nas lahko osrečila; to lahko storimo le mi sami. Kako je v življenju to najlažje doseči? Tako, da se nehamo hraniti z negativnimi čustvi. Negativna čustva nam odvzamejo moč, naredijo nas dovzetnejše za vse vrste bolezni. Pozitivno mišljenje ni povsem nova razlaga niti ta razlaga ni moja teorija; o razvoju pozitivnega mišljenja so govorili in pisali kar nekaj tisoč let nazaj (Hipokrat, v novejši zgodovini Napoleon, Maxwell Maltz in drugi).

Ljubimo se takšne, kot smo v resnici, spoštujmo vsak del svojega telesa, ne glede na njegov izgled, kajti tudi ta del je del nas samih.Govoriti in misliti moramo s srcem in dušo, tako uspeh in zdravje ne bosta izostala. Največkrat ljudje delamo napako, ko govorimo, da bi radi ozdraveli, hkrati pa vase dvomimo. Pozitivni besedi “ozdraveti” ali “zdraviti” postavljamo nasproti črnogledim dvomečim mislim in občutkom. Tako je postavljena ovira pozitivni moči v besedi “ozdraveti”, in sicer smo si jo postavili, ker svoji moči ne verjamemo, čeprav govorimo drugače. Za ozdravitev vseh vrst najtežjih bolezni je potrebno, da ljubimo sami sebe in si tako zdravimo celo telo, pomembne organe, vse endokrine žleze ter limfni sistem.


Če endokrine žleze ne delujejo, kot bi morale, so utrujene. S tem ustavijo izločanje hormonov, zato se v telesu nabira vedno več strupov, kar povzroči začetek rasti maligne tvorbe na določenem delu. Končni rezultat je poškodba telesnega metabolizma – presnove. Nabere se več strupov, vranica in limfne žleze so preobremenjene, počasi se prične razvijati maligna tvorba, ki jo je zelo težko odkriti, medtem pa se strupi nabirajo v delu telesa, ki je najbolj poškodovan. Maligne tvorbe zelo hitro rastejo, to pa je znak zanemarjanja telesa. Spremeni se metabolizem, značilni so pogosti glavoboli, izguba telesne teže, sprememba glasu in tena kože, vse skupaj pa spremlja stalno povišana temperatura. Ko so vidni vsi ti simptomi, zdravniki odkrijejo bolezen, imenovano rak.

Vsaka motnja na kateremkoli organu se zrcali na naših dlaneh ali podplatih. Kadar nenehno občutimo bolečine, lahko pomislimo najprej na motnje v delovanju žleze ščitnice ali limfnih žlez. Ti žlezi namreč odstranjujeta strupe in odmrle celice iz našega telesa. Koristno za naše zdravje bi bilo tudi, če bi vsaj nekajkrat mesečno hodili bosi v naravi. Če te možnosti nimamo, pa koristi tudi hoja z bosimi nogami po stanovanju, saj na ta način vzpodbudimo ali umirimo energijski tok, vzpostavimo telesno ravnovesje in vzbudimo zdravilno energijo. (Zdravilno masažo dlani, stopal in limfnega sistema sem podrobneje opisal v svoji knjigi “Naravno zdravljenje z bioenergijo – kiropraktiko”.) Če bomo dovolj ljubili in spoštovali vsak najmanjši del svojega telesa in če bomo dodatno oddajali pozitivno energijo in poštene misli, se nam ni potrebno bati hujše bolezni, saj tako privlačimo samo pozitivno energijo in zdravje. Vsak mora v sebi najti srečo, ljubezen, popolnost, vsak dan posebej si moramo odpuščati vse napake, saj smo v svojem bistvu popolni. Na splošno se zdi zelo pomembno, da človek spoštuje samega sebe, najbolj moramo zaupati sami sebi in šele tako dosežemo, da nas drugi ljubijo, spoštujejo in cenijo. To pa je osnova vsega.

Človek, ki ob rojstvu ni pravilno sprejet in ni ljubljen, tudi sam ne bo znal dajati in sprejemati ljubezni, in če se tekom življenja tega ne bo naučil, bo lepega dne zbolel. Začetek bolezni se prične na psihi, nato pa obolevajo še šibkejši organi.

Nekoč sem nekje prebral izrek, ki se mi je vtisnil v spomin, in ga posredujem tudi vam: “Nasmeh nas nič ne stane, vendar čudežno deluje, obogati tistega, ki ga poklanja. Zablesti kot sončni žarek, a spomin nanj lahko ostane za vedno. Nihče ni tako bogat niti tako reven, da si ga ne bi mogel privoščiti, z njim lahko vsak samo pridobi. Nasmeh prinaša srečo in zdravje v hišo, je pozdrav prijatelju, pomoč pri sklepanju poslov, je počitek utrujenemu, kažipot izgubljenemu, sončni žarek žalostnemu in najboljše naravno zdravilo proti jezi. Ni ga moč kupiti, izposoditi ali ukrasti, ker ima vrednost samo takrat, kadar je podarjen.”


dr. Drago Smiljanič

VEČ VSEBIN: