Nakit so ljudje uporabljali za okras telesa že od nekdaj, v nekaterih kulturah je osebni nakit spremljal človeka še po smrti. Nikakor pa ni bil nakit nikdar zgolj ženska kaprica, temveč so se z njim radodarno kitili tudi predstavniki moškega spola.
Še danes se tudi moški nakita ne branijo, večina žensk pa tako ali tako nosi nakit za prav vsako priložnost in tako je izbira največja na voljo prav za nežnejši spol. Naj bo bogat in vpadljiv ali skromen in diskreten, naj bodo modne smernice zanj takšen ali drugačne, malo je žensk, ki ne nosijo prav nobenega nakita. Pri nakupu pa je dobro vedeti, kakšen se nam bo najbolje podal, da se kasneje ne bo samo skrival v šatulji.nakit


Kadar kupujemo prstan se je dobro zavedati, da vsak primerek ne pristoji vsakemu. Tisti, ki imajo dolge in suhe prste, si lahko privoščijo praktično kakršno koli obliko in velikost, tisti s kratkimi in debelimi prsti, pa naj rajši vzamejo kaj manj vpadljivega in tankega. Nikar si ne tiščite naenkrat vseh prstanov na prste, pa naj bo priložnost takšna in drugačna, saj boste izgledali kot sračje gnezdo. Poročni prstan, ki ga boste nosili dolgo časa, izberite previdno, saj ga boste nosili ves čas in ob vseh priložnostih.
Če imate rade zapestnice, jih kar z veseljem nosite, previdnost pa ni odveč pri količini, pa tudi ni vsaka zapestnica za vsako priložnost. Z nizom plastičnih biserov prav gotovo ne boste zablestele na gala večerji, če pa greste zvečer na pivo, bo taka zapestnica simpatičen okras. Nekaj podobnega velja tudi za uhane in ogrlice-izbirajte jih glede na obleko in ostale dodatke, ter ne pretiravajte. Če vam ugaja, lahko poskusite tudi s prstanom na nožnem prstu ali verižico okoli gležnja ali pa se odločite celo za pearcing z nakitom.

Nakit je res primeren za vsako priložnost, samo izbrati je treba pravega. Dandanes je na voljo ogromno nakita slabše kvalitete za nizko ceno, kar pomeni, da si lahko privoščite več kosov različnega za majhen denar in tako vam nikoli ne bo zmanjkalo zanimivih kombinacij z oblačili. Če pa si hočete kupiti nekaj posebnega, odštejte rajši več denarja in kupite kvalitetne kose, saj jih boste lahko dolgo nosili, morda jih boste kasneje celo podarili nekomu drugemu in ravno tak nakit pomeni največ. Seveda pa je za tak nakit potrebno še posebej dobro skrbeti, ga varno shraniti in ga čistiti (najboljše bo, da to namesto vas stori zlatar), da ohrani svojo lepoto in lesk.

VEČ VSEBIN: