Obraz je velik pokazatelj naše starosti, saj če na njem ne bo znakov gubic, utrujenosti in podočnjakov, potem boste videti precej mlajši kot ste morda v resnici.  Napeta in gladka koža je prav tako znak mladosti in hkrati zdrave lepote!

Obrazne gube

Namesto, da zapravite ogromno denarja za lepotne operacije in lifting obraza, poskrbite zanj sami – s tako imenovanim obraznim fitnesom. Vaje, s katerimi krepite mišice na vašem obrazu, vas bodo kmalu pripeljale do pozitivnih učinkov in rezultatov, ki ste jih želeli. Če boste vadili redno in pravilno, se bodo vaše obrazne mišice učvrstile, napele in s tem se bo izgubila vsaka sled za gubicami in povešeno kožo. Z obraznim fitnesom boste pospešili cirkulacijo krvi, kar bo prav tako pripomoglo k vašemu boljšemu počutju in videzu, saj se bodo s tem celice lažje in hitreje obnavljale.


Vsakodnevna rutina vam bo vzela le nekaj minut dnevno. Za boljši efekt vadite enkrat ali dvakrat na dan, vsaj pet dni na teden in približno dva meseca, do boste opazili spremembe. Lahko boste vadili medtem ko boste gledali televizijo ali čakali na križišču, kdaj se bo prižgala zelena luč …

Obraz

In kako je potrebno vaje pravilno izvajati? Za izganjanje gubic na čelu, desetkrat zaporedoma položite prste nad obrvi in pritisnite navzdol, medtem ko hkrati dvigujete obrvi. Vaje za lička začnite tako, da z ustnicami naredite črko O, nato pa jih poskusite potisniti naprej kolikor hitro lahko. Ponovite desetkrat, nato se posvetite ustnicam. Našobite jih navzven kolikor je mogoče, potem se nasmehnite. Brado utrjujete tako, da potisnete spodnjo ustnico čim višje. Hkrati lahko pritisnete palec na kost pod brado in potem pritiskate jezik na spodnje dlesni, kot da bi se z njim želeli dotakniti palca. Prav tako lahko dvignete brado in masirate kožo pod njo s palcema, s sunki direktno proti vratu, s čimer boste zmanjšali podbradek. Za vrat poskrbite tako, da ga nagnete močno nazaj, medtem pa z roko gladite po vratu navzdol proti ključnici.

VEČ VSEBIN: