Neobičajno in nepredvidljivo nihalo lahko daje odgovore na vsa vaša vprašanja. Odkrijte njegove skrivnosti, naučite se njegove uporabe in vsa vrata v življenju vam bodo odprta.


nihalo

V moč nihala lahko verjamemo ali pa tudi ne, vendar pa obstajajo določena dejstva in resnice, ki jih ni mogoče spregledati. Radiestezija ni priznana veja znanosti, a kljub temu so njeni rezultati pogosto prav osupljivi.

Področje delovanja nihala je zelo širok in skoraj neomejen. Na odprtem področju omogoča odkritje različnih skritih ali izgubljenih stvari, podzemnih voda ali oddaljenih področij najdišč mineralov ali celo zlata. Prav tako si z nihalom lahko pomagamo pri iskanju vsakdanjih predmetov kot so na vrtu izgubljeni ključi ali ključi parkiranega avtomobila na velikem parkirišču. Vsi, ki poznajo radiestezijo, lahko potrdijo njeno izjemno pomembno vlogo pri iskanju izginulih ljudi. Nedavno tega je radiestezist, ki je sodeloval pri policijskem iskanju dečka, ki se je izgubil na šolskem izletu, pripomogel k temu, da so fanta našli živega, čeprav so bili skoraj vsi prepričani, da se je smrtno ponesrečil pri padcu v eno od globokih jam.

Mi vprašamo, nihalo odgovarja

Na postavljeno vprašanje nihalo odgovarja z DA ali NE in tako pomaga pri iskanju rešitve nastale situacije ali pravilne odločitve. Tudi vodilni ljudje velikih podjetij si pomagajo z nihalom pri iskanju novih področij poslovanja, odpiranju novih poslovnih enot, zaposlovanju ljudi na odgovornih delovnih mestih (s pomočjo slike kandidata in nihala lahko na primer odkrijejo njegove sposobnosti, značaj in moralne vrednote). Nihalo nam lahko pomaga tudi pri čisto vsakdanjih odločitvah, recimo pri izbiri stila oblačenja, saj nihalo lahko pove, katera barva las, obleke ali prostora je v harmoniji z našimi značajskimi lastnostmi. Prav tako je nihalo odličen pokazatelj najugodnejšega mesta za spanje ali delo, saj odkriva valovanje podzemnih voda, ki dokazano slabo vplivajo na vse žive organizme.


Radiestezijska oprema

Nihalo lahko postane del vas kot prijatelj in pomočnik, vendar pa mu morate biti zvesti, ne glede na to, ali ste ga kupili ali pa ste ga izdelali sami. Vsak radiestezist ima svoj specifičen način uporabe nihala, katerega je izgrajeval skozi leta uporabe. Podajamo vam nekaj osnovnih navodil, ki bodo novopečenemu radiestezistu pomagala pri izbiri in uporabi nihala.

Nihalo je lahko različne oblike in teže, vendar pa mora vsebovati železo ali drugo kovino, ki ima magnetne lastnosti. Lahko uporabljate tudi navaden hišni ključ ali pa zvitek železne žice, vendar je najbolje, da se odločite za nakup strokovno obdelanih predmetov, ki jih je mogoče dobiti v številnih specializiranih prodajalnah in celo nekaterih knjigarnah. Vsakdo naj izbere nihalo po svojem okusu, edino, čemur velja posvetiti več pozornosti, je njegova teža (od 10 do 60 g), kar je zelo pomembno za raziskovanje v naravi, kjer naj bi se izognili predolgemu gibanju.

Katero obliko naj izberemo? Prav vse oblike od okrogle kot žoga, spiralne s Saturnovimi prstani ali ošiljeni kot vodna kaplja, bodo služile svojemu namenu. Strokovnjaki opozarjajo, da je za raziskovanje v naravi najprimernejše ošiljeno nihalo, saj bo na zemljevidu zelo natančno pokazalo mesto, ki ga želimo odkriti. Tudi pri izbiri materiala se lahko odločamo med železom, kristalom ali dragimi kamni kot na primer ahat ali ametist. Med drugimi naravnimi materiali je najpogosteje uporabljen čim čistejši baker ali kristal kvarca, ki obnavlja energijo.

Nit je lahko živalskega izvora (dlaka ali usnje), kovinska verižica ali bombažni sukanec. Vrsta materiala ne igra pomembnejše vloge, priporočljivo pa je, da je nit izdelana iz naravnih sestavin, pa naj bo to zlato, srebro, svila ali bombaž. Dolžina niti je največkrat le vprašanje udobnosti in praktičnosti, kljub temu pa velja povedati, da se bo nihalo na daljši niti dlje časa vrtelo in bomo tako porabili več časa za iskanje odgovorov. Priporočljiva dolžina niti je med 10 in 20 centimetrov.


Objekt ali vzorec raziskovanja je navadno predmet ali vzorec, ki pomaga osredotočiti pozornost radiestezista:

  • naravni vzorci – vzorec materiala, ki ga iščemo (zlato, če iščemo nahajališča zlata, ali voda, če iščemo njen izvir)
  • uporabljeni naravni vzorci – oblačila ali pramen las pogrešane osebe
  • predmeti – fotografije, risbe predmeta, ime osebe, podpis na papirju

Vzorce uporabljamo tako, da v eno roko primemo vzorec in v drugi držimo nihalo, lahko pa vzorec odložimo na vidno mesto v prostoru in nadaljujemo z delom z nihalom.

Nihalo – način uporabe

Če imate nihalo, se lahko začnete z njim igrati. Udobno se namestite v miren prostor in pazljivo izberite ter oblikujte svoje vprašanje. Najprimernejši način držanja nihala je tak, da nit primete s palcem in kazalcem, ostanek niti pa držite v roki, vendar je ne stiskajte, pa tudi ostali prsti naj bodo prijetno sproščeni.

Nihalo vam lahko odgovori le v obliki potrditve, zanikanja ali suma. Preden začnete s spraševanjem, je potrebno določiti zakonitosti odgovarjanja nihala. Profesionalni radiestezisti določijo odgovor glede na gibanje nihala, pri čemer pomeni kroženje v smeri urinega kazalca DA, kroženje v obratni smeri NE, nihanje pa MORDA. Vendar vas nič ne obvezuje, da se prilagajate temu pravilu. Če niste prepričani v izbiro lastnega načina, začnete z vprašanjem, za katero dobro veste, da je odgovor pritrdilen, drugo vprašanje naj bo postavljeno s poznanim negiranim odgovorom in tako nam bo preostalo gibanje, ki nam bo pomenilo odgovor “morda”.


Preden začnete postavljati vprašanja, bodite pripravljeni, da boste sprejeli tudi tisti odgovor nihala, ki vam morda ne bo pogodu. Predvsem ne postavljajte vprašanj, ki bi vsebovala vaše domneve in predpostavke. Na primer: “Ali se je on (ona) včeraj vozil(a) z avtobusom?” Če se bo nihalo premikalo na način, ki vam ne bo ustrezal, pomeni, da vprašanje ni dovolj natančno postavljeno. Svetujemo, da vprašanje razčlenite na več vprašanj. Na primer: “Ali se je on vozil?” (da – ne), “Včeraj?” (da – ne), “Z avtobusom?” (da – ne). Na takšen način boste vedno prišli do pravilnega odgovora in rešitve problema.

Mir in koncentracija

Naslednji pogoj, ki ga morate upoštevati, preden začnete z delom z nihalom, je predpriprava. Če ste nemirni, živčni, preobremenjeni ali pa se nahajate v stresni situaciji, imate le malo možnosti, da na postavljena vprašanja dobite prave odgovore. Preden primete nihalo, se umirite, sprostite in usmerite pozornost k vprašanju, ki ga imate namen postaviti. Najprimerneje je, da ste sami, saj bi gruča ljudi, pa čeprav prijateljev in znancev, moteče vplivala na jasnost in natančnost odgovorov. Poiščite si miren in tih prostor, kjer bo vse potekalo brez napetosti, vprašanja pa boste lahko zastavili iz različnih zornih kotov in s tem izbrali tisto najprimernejše.

Načini držanja niti
1.    Najlažji: nit držimo s palcem in kazalcem, pri čemer mora biti dlan vzporedna z zemljo.
2.    Najudobnejši: nit držimo v zaprti pesti, roka pa je lahko zvita, naslonjena na mizo.
3.    Najenostavnejši: nit visi privezana s kazalca, pri čemer je dlan obrnjena navzgor.

Ali ste nadarjeni?

Ali ste se kdaj vprašali, ali imate prirojen dar za uporabo nihala? Ponujamo vam test s katerim lahko to preverite. Potrebujete nihalo, težko približno 40 gramov, obešeno na en meter dolgo nit in magnet ali kovinski predmet, na primer, sveženj ključev, ki bo na podoben način izzval rahle spremembe zemeljskega magnetnega polja.
Magnet z eno roko držite na loku vaše obrvi, z drugo roko pa nihalo držite nekoliko nad magnetom. Pazljivo štejte, kolikokrat se bo nihalo premaknilo naprej in nazaj, preden se bo začelo vrteti.

Vsak gib nihala traja eno sekundo, glede na število sekund pa boste ugotovili, kolikšne so vaše radiestezijske sposobnosti.
Gibanje nihala, ki traja dve do tri sekunde, označuje nadarjene osebe, gibanje v trajanju trideset sekund srednje nadarjene osebe, pri gibanju dolgem dve minuti, pa gre za osebe z zelo šibkim magnetizmom.

Odgovori, ki so odvisni od niti nihala

Ali vam nihalo ne daje zadovoljivega odgovora? Morda se to ne dogaja brez razloga. Za tak neuspeh je kar nekaj možnih razlogov:

  • Strah: bojite se, da se nihalo ne bo premaknilo – in nihalo se res ne premakne. Sprostite se in pričnite znova, a tokrat z več samozaupanja.
  • Avtosugestija: če vprašanje postavljate s premislekom, s tem želite vplivati na odklon nihala. Osvobodite se sugestij in bodite nepristranski.
  • Pomanjkanje koncentracije: kadar smo raztreseni, težko formuliramo vprašanja. Svojo pozornost moramo osredotočiti izključno na vprašanje, ki ga zastavljamo.

Sedem občutljivih točk

Nekateri deli našega telesa se posebej občutljivo odzivajo na magnetno polje Zemlje. To so:
1.    Lok obrvi, tetive mišic, ki jih uporabljamo za premikanje oči brez premikanja glave
2.    Tilnik, tetive mišic, ki držijo glavo pokonci
3.    Notranji del komolčnega sklepa
4.    Spodnji del hrbta, predvsem v višini ledvičnih vretenc
5.    Vdolbina na zadnji strani kolena
6.    V višini enega centimetra od tal
7.    Prvi členek nožnega palca

Mojca Selan

VEČ VSEBIN: