Čudoviti nohti niso le lep okras, temveč tudi vir neskončnega kreativnega poigravanja. Med trende zadnjega časa poleg žametne manikire lahko vštejemo še obrnjeno francosko manikiro, ki se poigra z eno najbolj pogostih in elegantnih poslikav nohtov ter louboutinovo, ki so ji v navdih čevlji z rdečim podplatom slavnega oblikovalca.


Nohti

Obrnjena francoska manikira

Kot ste gotovo razbrali že iz imena pove, je ta način poslikave nohtov ravno obraten kot pri klasični francoski manikiri. Drugače pobarvan ožji rob nohta tako ni na konici, temveč na korenu, lahko pa je pobarvan tako, da sledi obliki obnohtne kožice ali pa ravno obratno – obliki konice nohta. Poenostavljeno povedano – koren nohta je lahko videti bližje polni luni ali pa krajcu.

Medtem ko klasična francoska manikira uporablja bele in nežno roza odtenke, pa se obrnjena poigrava tudi z barvnimi odtenki in kombinacijami, ki so lahko vse od bolj klasičnih do resnično živobarvnih različic in zelo kontrastnih barvah ter poudarkih s kovinskim leskom. Čeravno morda zvenijo nekoliko zapletene, pa so pravzaprav precej enostavne in jih lahko sami naredijo tudi manj vešči čopiča. Za vse tiste, ki imajo manj mirno roko, pa so na voljo tudi nalepke, namenjene temu, da se rob manikire lepše nariše.

Louboutinova manikura

Tudi vi bolehate za željo po čudovitih čevljih mojstra Christiana Louboutina? Tistem slavnem rdečem podplatu, ki nosi nekatere od najlepših, najbolj ekstravagantnih, najbolj elegantnih sandal, salonarjev in škornjev? Kako tudi ne bi, ko pa je njihov stvaritelj o svojih kreacijah povedal, da je želel ustvariti nekaj, kar krši pravila in daje ženskam samozavest in moč.


Louboutinova manikira je tako poklon oblikovalcu kot povsem enostavno še en od kreativnih, zabavnih in nevsakdanjih načinov poslikave. Kot pri slavnih čevljih, je tu »podplat« oziroma spodnji del nohta pobarvan živo rdeče. Pri izbiri barve za zgornji del pa domišljija prevzame pobudo. Odtenki segajo od črne do bolj nevtralnih tonov, pevka Adele se je denimo za letošnjo podelitev nagrad grammy odločila za kovinsko modro. Pomembno je le, da je lak dovolj prekriven, da rdečina ne zasije skozenj.

VEČ VSEBIN: