Mnogi novopečeni starši imajo težave pri spopadanju z dojenčkovim jokom. Kljub številnim tehnikam, ki jih preizkušajo, se otrok noče umiriti. Tako iščejo nove in nove nasvete, a žal se vsakič znova izkaže, da trik v praksi ne deluje. Prav zaradi številnih neuporabnih napotkov glede umirjanja dojenčkovega joka je posnetek, ki je pred kratkim zaokrožil po spletu, še toliko bolj dragocen. O tem priča tudi dejstvo, da si ga je v manj kot enem tednu ogledalo že 25 milijonov ljudi. Na posnetku lahko vidimo očeta, ki z zanimivo, hkrati pa zelo enostavno tehniko zgolj v nekaj sekundah umiri svojo hčerkico, ki začne jokati. V čem je torej skrivnost?


Neverjetni učinki, ki jih ima lahko enostaven zvok

Daniel Eisenman je motivacijski govornik, ki je pred nedavnim na enem izmed družbenih omrežij v živo delil svoje misli s sledilci. To je počel kar leže, medtem ko je ob njem ležala njegova še ne enomesečna hčerka Divina. Ko je Divina pričela jokati, je Daniel Eisenman v hipu prekinil z govorjenjem, ljubeče pogledal svojo hčerko in začel proizvajati zvok »om«, ki je del znane budistične mantre. Tisto, kar se je zgodilo za tem, je resnično osupljivo. Deklica je v približno dveh sekundah prenehala jokati in se vidno umirila. Njej obraz je postajal vse spokojnejši, medtem ko je njen oče nadaljeval s početjem. Zdi se, da na koncu posnetka, ki ga je Daniel Eisenman kasneje izrezal iz celotnega videa in ki traja manj kot minuto, deklica celo zaspi.

Deklica rojena ob zvokih budističnih menihov

Kasneje je Daniel Eisenman komentatorjem, ki so bili navdušeni nad učinkovitostjo njegove tehnike, zaupal, da je porod njegove hčerke Divine potekal ob posnetkih budističnih menihov, ki ponavljajo različne mantre. Prav tako pa naj bi skupaj s svojo ženo Diano deklici že v maternici večkrat mrmrala zvok, ki ga je na posnetku uporabil za umirjanje njenega joka. Njegovo metodo so preizkusili tudi mnogi drugi starši, ki poročajo, da resnično deluje. Pojavil pa se je tudi nov posnetek, na katerem uspe Danielu Eisenmanu ponovno uspavati deklico s tem preprostim trikom.

Tehnika umiri tako otroka kot starša

Vas zanima, ali bo postopek učinkovit tudi pri vašem otroku?  Najbolj zanesljiv odgovor boste seveda dobili tako, da tehniko enostavno preizkusite, ko bo priložnost za to. Izgubiti ne morete praktično ničesar, lahko pa po drugi strani pridobite kar nekaj prespanih noči, ko vam dragocenega spanca ne bo kradel otokov jok. Obstaja pa še dodatni razlog, zakaj poskusiti z mantro za umirjanje dojenčka. Tehnika namreč nima le pomirjajočega učinka na otroka, ampak tudi na starše. Če vam vloga starša, v kateri ste se znašli, poleg radosti prinaša tudi precej stresa in skrbi, je to idealna priložnost, da se umirite in vsaj za hip ponovno najdete stik s seboj. Gotovo boste lahko tako bolje skrbeli za novega družinskega člana. Občutek izgorelosti je nekaj, s čimer se spopadajo mnogi novopečeni starši. Poskrbite, da se to ne zgodi tudi vam, in si poskušajte vzeti vsaj nekaj časa dnevno zase. Včasih je že enostaven zvok dovolj, da zberete svoje misli in se pripravite na nove izzive, ki so pred vami.


VEČ VSEBIN: