Ena najosnovnejših stvari, ki jih morajo obvladati novopečeni starši, je zagotovo menjava plenic. Navsezadnje je to nekaj, kar morajo početi vsak dan oziroma celo večkrat dnevno. Pri tem pa so, kot pri mnogih drugih stvareh, nekateri starši zelo spretni, spet drugi pa nekoliko manj. Predvsem pa imajo nekateri precej močnejši želodec od drugih!


Oče menja plenico

Delo mu ni dišalo …

Danes so očetje precej bolj vpleteni v vzgojo otrok in skrb zanje, kot so bili v preteklosti. Tako je pričakovano, da bodo prevzeli svoj del bremena, kar velja tudi za tiste naloge, ki jim ne dišijo najbolj. V nekaterih primerih je to mišljeno povsem dobesedno. Očetu majhne punčke s tega videoposnetka delo, ki ga je čakalo, vsekakor ni najbolj dišalo. Njegova naloga je bila namreč ta, da deklici zamenja plenic.

Opravilo se zdi za odraslega človeka zelo enostavno, a izkazalo se je, da so lahko včasih najenostavnejše stvari najtežje. Vonj, ki se je širil iz dekličine plenice, je očeta ustavil vsakič, ko je poskušal narediti, kar bi moral. Kljub temu da se je njegovo telo upiralo tej nalogi z vsemi silami, pa se je očka zmogel obenem tudi smejati svojim neuspešnim poskusom, da bi hčerki zamenjal plenico.

Hčerkica se je očitno zelo zabavala

Smejal pa se ni samo očka, ampak je tudi njegova hči navdušeno spremljala dogajanje. Včasih se je treba nerodnosti odraslih enostavno nasmejati! Očitno se je zelo zabavala tudi dekličina mama, ki je snemala dogajanje. Glede na število ogledov videoposnetka, je mogoče sklepati, da je polepšal dan že ogromnemu številu ljudi. Morda se je marsikdo izmed njih celo prepoznal v vlogi starša, ki včasih enostavno ne zmore vsega.


Priznati, da nekatere stvari enostavno presegajo naše sposobnosti, in znati prositi za pomoč pa sta po drugi strani vsekakor tudi vrlini, ki jo bo moral slej ali prej usvojiti vsak starš. Tudi starši žal niso vsemogočni – deklica z videoposnetka, ki je postala slavna že na začetku svojega življenja, je to spoznala že navsezgodaj. Obenem pa je spoznala tudi to, da je mogoče mnoge manj prijetne situacije v življenju premagati s smehom, kar ki ji bo nekoč prišlo še zelo prav!

VEČ VSEBIN: