Na svetu se za pravi denar dobi (skorajda) čisto vse in otroška oprema ni v tem pogledu niti malo izjema. Starši se skorajda vsakodnevno srečujejo z oglasnimi sporočili in nasveti o novih izumih, ki naj bi olajšali njihovo življenje in življenje njihovih otrok. Kaj pa kupiti, če imate na voljo resnično veliko denarja?


duda

Diamanti

»Diamanti so dekletovi najboljši prijatelji« je v pesmi znanega mjuzikla je prepevala Marilyn Monroe. Pa to velja že za male dojenčice? Na spletni strani ameriškega Amazona lahko starši za dobrih 13.000 evrov kupijo dudo iz belega zlata, okrašeno z 278 diamanti. Ne verjamete? Toplo priporočamo, da si ogledate sami in ko boste že tam, si lahko preberete še ocene uporabnikov. Zagotovljeno vas bodo nasmejale. In kaj neki se zgodi, če otrok dude potem sploh noče? No, morda pa jo je moč predelati v nakit.

Moja posteljica je lahko tudi kočija

Čudovito oblikovane otroške posteljice dosegajo cene vse od nekaj tisoč evrov in več. Ena od njih je tudi posteljica, narejena iz prozornega akrila. Govori se, da sta jo za svojo hčerko izbrala tudi Beyonce in Jay-Z. Nas je najbolj nasmejal komentar, kako zelo mora biti opazen prah, ki se nabere pod to posteljico in kako pogosto je zato treba sesati.

A pravim princem in princeskam pritiče le najbolje. In če je najboljše tudi najdražje, potem je to posteljica v obliki pravljične kočije, ki poleg ležišča vključuje tudi prostor za previjanje ter predal za vse pripomočke, ki sodijo zraven. Zanjo je potrebno odšteti kar nekaj čez petnajst tisoč evrov. In če vas zanima, kdo jo je kupil, sta bojda ponovno na seznamu Beyonce in Jay-Z. Glede na to, da se njuno ime pojavi poleg številnih dragih kosov otroške opreme, velja takšne govorice jemati z dobršno mero soli.


Za zobno miško

Na seznamu otroške opreme, za katero lahko starši odštejejo po nekaj tisoč evrov in več so še svilene nosilke za otroke, svilene obleke za malčke, igralne hišice in igrala. A naše oko je ujel še en nenavaden predmet.

Po zgoraj naštetih predmetih in njihovih cenah, se bo tale, ki ga omenjamo kot zadnjega, zdel skorajda prepoceni. Za nekaj več kot sto petdeset evrov lahko namreč kupite ročno pobarvano starinsko škatlico, narejeno v Parizu, namenjeno temu, da trajno shrani prvi mlečni zobek, ki zapusti otroška usteca.

 

VEČ VSEBIN: