Nekateri dogodki so takšni, da nas napeljujejo k misli, da ima vsaka stvar v življenju resnično svoj smisel. Zagotovo se je že kdaj izkazalo, da ste imeli srečo v nesreči, čeprav je sprva kazalo, da vam gre vse narobe. Posebna sreča v nesreči je bila na delu tudi ob dogodkih, ki so se pred kratkim odvili v življenju Gemme Harris.


Tistega dne, ko se je njeno življenje nepričakovano znašlo na kocki, je bil namreč njen petletni sin Alfie bolan, zato je ostal doma. Šele kasneje se je izkazalo, kako drugače bi se lahko zasukale stvari, če Alfie takrat ne bi zbolel …

Gemma Harris

Hitro in mirno ukrepanje je bilo nujno

Gemma Harris je hodila po stopnicah, ko se je nenadoma spotaknila ob rob hlačnice in začela padati. Da bi bila situacija še hujša, je med padanjem z glavo udarila ob ograjo. Zadnja stvar, ki se je je Gemma kasneje spominjala, je bila ta, da je zaklicala sinovo ime. Nato pa se je onesvestila. V tistem trenutku je moral njen sin Alfie pozabiti na to, da je še otrok, in ravnati premišljeno, predvsem pa hitro. Na srečo ni dolgo razmišljal, kaj storiti, pri čemer pa mu je, zanimivo, pomagala njegova najljubša risanka.

Znanje in pogum lahko rešujeta življenja

Alfie je ljubitelj risanke Gasilec Samo, ki jo poznamo tudi v Sloveniji. Med gledanjem omenjene risanke se je naučil, kako pomembno je, da v nujnih situacijah čim prej pokličemo pomoč. Lekcija, ki jo je mimogrede usvojil, mu je prišla že zelo kmalu prav v resničnem življenju. Ko je videl, v kakšnem stanju je njegova mama, je nemudoma poklical pomoč. Reševalcem je zbrano povedal, da se njegova mama ne premika in ne govori, nato pa je odšel ven in počakal na njihov prihod. Gemma Harris je bila nato nemudoma prepeljana v bolnišnico, kjer so jo oskrbeli.


Danes je z njo vse v redu, pri čemer ima zagotovo največje zasluge mali Alfie, ki ga mnogi označujejo za pravega heroja. Tudi Alfie je zagotovo ponosen, da je zmogel ukrepati tako, kot bi v podobni situaciji tudi njegov najljubši risani junak. Dogodek pa predstavlja tudi opozorilo za vse starše, in sicer glede tega, kako pomembno je, da otroke že zgodaj naučite, kako ukrepati v nujnih situacijah.

VEČ VSEBIN: