Plastične operacije so vse bolj popularne in že dolgo niso več tabu tema. O njih se učimo, svobodno govorimo, se jih ne sramujemo in jih sprejemamo kot del naših življenj – tudi v našem kulturnem okolju.


Plastična operacija

Povpraševanja je vsako leto več, kar s sabo posledično prinaša tudi večjo ponudbo storitev, med katero moramo znati dobro in precizno izbrati. Še posebej pozorni moramo biti na cenejše storitve, ki so nemalokrat sinonim za slabšo kvaliteto ali morda celo pomanjkanje ustreznih certifikatov za opravljanje tega dela. Zavedati se je treba tudi, da televizijske oddaje, ki prikazujejo posamezne operacije, niso povsem realne, zato se je pred odločitvijo za kakršenkoli poseg nujno potrebno posvetovati s strokovnjakom, se seznaniti s postopkom operacije, rehabilitacijo in morebitnimi negativnimi posledicami, ki jih prinaša spreminjanje telesa. Vsak rez namreč pusti do določene mere vidno brazgotino, kar pa je sicer odvisno od dela telesa in odziva kože.

Mnoge paciente strokovnjaki zavrnejo, še posebej tiste, ki niso prepričani v svoje početje ali tiste, ki imajo nerealistična ali pretirana pričakovanja. Večina pacientov pa je po posegu zelo zadovoljnih, saj so pred posegom dobili vse potrebne informacije, da so se lažje in pravilno odločili.

Najpogosteje se opravljajo posegi, kot so operacija nosu, povečanje prsi, popravki ušes, liposukcija, korekcija trebuha, glajenje gubic, povečanje ustnic in podobno. Običajno se pacient že isti dan lahko vrne domov, le včasih kirurg svetuje, da ostane na kliniki do naslednjega dne.


Strokovnjaki so prepričani, da lahko plastična kirurgija marsikomu polepša in izboljša kakovost življenja. Lepotna kirurgija namreč pomaga človeku, da se počuti bolje, je bolj samozavesten, prepričan sam vase in zato nemalokrat postane uspešnejši v svojem vsakdanu in pri stvareh, ki jih počne ter končno začne polno živeti!

VEČ VSEBIN: