Za večino novorojenčkov, ki se po rojstvu borijo za življenje, skrbijo v ljubljanski porodnišnici, v kateri se sicer rodi vsak tretji slovenski otrok. Da bi zagotovili boljše pogoje za njihovo oskrbo, so zagnali dobrodelno akcijo Pomagajmo Slojenčkom.


Slojenčki

Dobrodelno akcijo s sloganom »Slojenčki nas potrebujejo« organizira Ultrazvočno društvo, ki je tudi njen pobudnik. Ustanovljeno je bilo leta 1998, njegov namen pa je zbiranje sredstev za porodnišnico v Ljubljani. Ta bo oktobra naslednje leto obeležila svojo 30-letnico in je zato infrastrukturno precej dotrajana. Stanje sicer ni kritično, vendar je opremo, ki je stara tudi do 29 let, treba nujno zamenjati z novo. Kot so sporočili iz društva, bi v porodnišnici potrebovali vse od ogrevalnih mizic, operacijskih luči do novih oken in stropov.

Donirajte z ogledom predstave

Za Slojenčke lahko donirate z ogledom komedije Še vedno mame v SiTi Teatru BTC. Pet evrov od nakupa vstopnice bodo namenili za prenovo ljubljanske porodnišnice in izboljšanje pogojev za novorojenčke in osebje v njej. Na prvo omenjeno predstavo v sklopu akcije so povabili tudi številne pomembne akterje iz gospodarske in družbene sfere, ki jih želijo spodbuditi k širitvi glasu o dobrodelni akciji oziroma k donaciji. Obiskovalci predstave lahko svoj prostovoljni prispevek oddajo tudi v skrinjico, postavljeno v teatru. Častni pokrovitelj akcije je predsednik republike Borut Pahor.

Vstopnica kot poslovno darilo

V Ultrazvočnem društvu pojasnjujejo, da želijo spodbuditi podjetja, da se v prednovoletnem času namesto za nakup daril za poslovne partnerje odločijo za donacijo porodnišnici ali ji darujejo nekaj, kar potrebuje. Kot poslovno darilo lahko partnerjem podarijo tudi vstopnico za predstavo Še vedno mame.


Dobrodelno akcijo Slojenčki lahko podprete tudi prek SMS-sporočila z vsebino POROD5, ki ga pošljete na 1919.

VEČ VSEBIN: