Ker so roke nenehno izpostavljene dejavnikom iz okolja, je še posebej pomembna tako nega kot tudi rast nohtov, saj njihova urejenost pove veliko o samemu človeku. Če s svojimi nohti niste zadovoljni in želite lepše in daljše nohte, smo za vas pripravili nekaj naravnih nasvetov.


Ali ste vedeli, da nohti hitreje rastejo v toplejših, bolj sončnih obdobjih leta? To pomeni, da so prihajajoči meseci za to idealni. Vendar če želite proces rasti nohtov še pospešiti, lahko to storite s pomočjo naravnih olj in s pravilno prehrano.

Učinkovita olja

Oljčno olje v kombinaciji z limoninim sokom velja za enega izmed najbolj učinkovitih naravnih sredstev za boljšo rast nohtov. Dvema žlicama oljčnega olja dodajte 10 kapljic limoninega soka in s to mešanico vsak drug dan premažite celotno površino nohtov.

Druga olja, ki imajo podoben učinek na lase in kožo, so mandljevo, arganovo, olje bučnih semen, lanenih semen, ricinusovo olje. Jojobino in kokosovo olje pa imata podoben učinek, ko gre za hitro rast nohtov.


V kratkem času bodo kakovost nohtov izboljšala eterična olja čajevca, sivke, sandalovine in jegliča. Lahko jih uporabljate posamično ali pa iz omenjenih ustvarite mešanico, s katero boste dosegli boljše rezultate in tudi prijetnejše vonje.

Odlična izbira je tudi vitamin E. Iztisnite ga iz kapsule in ga vsak dan vtrite v nohte. S tem jih ne boste le podaljšali, temveč tudi učvrstili.

Lepota prihaja od znotraj

Na rast nohtov vpliva tudi prehrana. Zaželena je uporaba dodatkov, pri tem pa je pomembno, da vsebujejo biotin, del vitamin B kompleksa, ki najbolje deluje v kombinaciji z vitaminom B12.

Najbolj naraven način za doseganje boljše kakovosti nohtove je uživanje hrane, bogate z beljakovinami. Listnata zelenjava, semena in oreščki vsebujejo pomembne beljakovine, ki jih telo spremeni v keratin. V prehrano prav tako vključite več živil, bogatih s C vitaminom.


Nohti pa niso le okras vaših rok – so tudi ogledalo zdravja in če niso v najboljšem stanju, lahko nakazujejo na zdravstvene težave. Ne pozabite, da se vsaka sprememba, ki se zgodi v telesu, pokaže tudi na vaših nohtih. Zato spremljajte spremembe na vaših nohtih in uživajte dovolj vitaminov in mineralov, ki so bistvenega pomena za njihovo zdravje.

 

VEČ VSEBIN: