Televizorji postajajo vse lepši, vse modernejši in na voljo so številne kreativne rešitve, kako jih umestiti v prostor v vaši dnevni sobi. Ker pa postajajo tudi vse večji in so pogosto prva stvar, ki zbode v oči, se je včasih težko izogniti občutku, da obvladujejo prostor in zavzemajo več pozornosti, kot bi si želeli. V nadaljevanju predstavljamo nekaj preprostih idej, kako lahko ta kos opreme postane enakopraven drugim elementom doma.


tv

V osrčju polic

Ena najbolj enostavnih idej postavi televizor v družbo police. Ta rešitev ponuja številne izvedenke in kar kliče po kreativnosti in unikatnih postavitvah. Lahko je umeščena v preprost okvir – približno petnajst do trideset centimetrov nad televizorjem je nameščena lebdeča polica, na kateri najdejo mesto ljube fotografije, knjiga ali dve in drugi priljubljeni predmeti.

Lahko pa je televizor tudi obkrožen s policami, bodisi s številnimi lebdečimi ali pa z regalom brez zadnje stene. Pomembno je, da police niso preveč natlačene in tako dajejo občutek lahkotnosti in zračnosti, za dodaten kontrast pa poskrbi tudi stena v ozadju, pobarvana v priljubljenem in umirjenem odtenku.

Le še ena slika na steni

Ta rešitev je še posebej primerna za televizorje, ki so nameščeni na steno in ne stojijo samostojno. In če smo jo v prejšnjem odstavku obkrožili s policami, jo v tem primeru lahko postavimo v družbo številnih slik, fotografij in drugih dekorativnih kosov na steni. Tako se lahko oko ustavi na številnih drugih elementih in ne poleti nemudoma k veliki črni škatli, obenem pa takšna razporeditev oddaja nekoliko galerijski pridih.


Tudi pri samostojno stoječih televizorjih je moč doseči enak učinek, le z drugimi sredstvi. Tako jo lahko z vsake strani obkrožata okrasni stoječi svetilki, za malenkost viši od ekrana. Namesto svetilk pa se odlično obnesejo tudi kiparska dela ali pa okrasne vaze.

Postavite jo v drugi plan

Morda najbolj enostaven način za »skrivanje« televizorja pa je, da je dobesedno v drugem planu. To pomeni, da sedežna garnitura ni usmerjena neposredno vanj, temveč razporejena tako, da poudarja in omogoča komunikacijo. Dvosed je obrnjen proti kavču, postavitev zaključuje klubska mizica z revijami in družabnimi igrami, televizor pa je postavljen pravokotno na sedišča. Ta postavitev je najbolj primerna za gospodinjstva, kjer je gledanje televizije redkeje na sporedu.

 

VEČ VSEBIN: