Pričela se je čudovita jesen prinesla s seboj tudi vse radosti in čudovite barve, ki sodijo v ta letni čas. Čeprav jo vreme včasih zagode in nam da dodaten razlog, da se zatečemo v toplino doma in – za tiste srečneže med nami – prijetno atmosfero kamina, pa lahko jesen povabimo tudi v svoj dom, si polepšamo kotičke ali pa jo postavimo v središče jedilne mize. Z malo ali nič denarja ter veliko zabave lahko ustvarimo prijetno okrasje, v nadaljevanju pa navajamo le nekaj idej za navdih in spodbudo.


Jesenski okraski

Narava je bogata z okrasjem

Majhni in enostavni okraski v različnih koncih doma pričarajo topel in domač občutek, obenem pa ne terjajo veliko časa, dela ali talenta. Češarki v stekleni skledi, enostaven venček iz jesenskega listja v ognjenih odtenkih ali pa navihan izbor majhnih in velikih bučk popestrijo lahko police, kote, stopnišča ali jedilno mizo. Odlična izbira so lahko tudi veje grmovnic z jagodičevjem ali pa granatna jabolka v družbi orehov, ki jih enostavno razporedimo po srebrnem pladnju.

Gozdno doživetje

V večjo, nizko glineno posodo zasejemo kakršno koli pokrovno zelenje, ki vam je všeč. Lahko je to detelja ali pa ajda, lahko tudi lucerna ali katera druga hitro rastoča rastlina. Z dodatkom keramičnih gobic, v gozdu nabranega odpadnega lesa ali lepih kamnov, ki jih lahko tudi pobarvate, nastane zabaven in nenavaden okras. Svetujemo le, da pod posodo uporabite kakšen podstavek in tako zaščitite podlago.

Gole veje?

Gole veje nudijo več možnosti, kot se zdi in s svojimi unikatnimi oblikami nudijo številne možnosti ureditve. Lahko najdejo svoje mesto v visokih steklenih vazah, z njih pa visijo umetni ptički, češarki ali drugo okrasje. Ali pa jih položimo vodoravno na večji pladenj s peskom, kjer kar oživijo v soju čajnih svečk. Seveda v slednjem primeru previdnost ni odveč in vsekakor priporočamo, da so svečke prižgane le, kadar smo prisotni. Za še več zabave lahko veje tudi pobarvamo – v elegantno in minimalistično belo, v pisane barve za pisane svetove ali pa jih enostavno pustimo v njihovi naravni lepoti jesenskih tonov.


VEČ VSEBIN: