Zanositev je lahko za marsikoga vse prej kot enostavna, za nekatere ženske pa je praktično nemogoča. V nekaterih primerih je namreč tudi znanost povsem nemočna. Ena takšnih žensk je Kayla Jones iz Arkansasa na jugu ZDA, ki so ji pri rosnih 17 letih zdravniki odstranili tumor, pri čemer je prišlo do poškodbe maternice. Tako se je morala sprijazniti z dejstvom, da ne bo nikoli donosila svojega otroka …


Rojstvo vnuka

Za pomoč prosila svojo taščo

Kayla in njen mož Cody, s katerim sta poročena 4 leta, sta se po premisleku odločila, da poiščeta nadomestno mater, ki bi bila pripravljena donositi njunega otroka. Nadomestno materinstvo je sicer v mnogih državah precej pogosto, vendar pa je zgodba Kayle in Codyja kljub temu nekaj posebnega. Ženska, ki sta jo prosila, da bi bila nadomestna mama njunega otroka, namreč ni nihče drug kot Codyjeva mama!

Do dogovora je prišlo zelo hitro

Patty Resecker je 49-letnica, ki je svojega zadnjega otroka rodila pred 20 leti. Čeprav je mislila, da je rojevanje nekaj, kar je že za njo, je praktično v hipu privolila, ko sta ji sin in snaha zaupala svojo željo. Pomembno jima je namreč bilo, da otroka donosi nekdo, ki mu lahko zaupata. Obenem pa je Patty izjemno ponosna, da jo je doletela tako pomembna čast.

Na poti res samo en vnuk?

Prvi poskus vstavitve oziroma vgnezditve oplojenega jajčeca se ni posrečil, a v drugo je uspelo. Patty Resecker je tako pri skoraj petdesetih v veselem pričakovanju, na koncu te poti pa po spoznala svojega vnuka oziroma svojo vnukinjo. Še vedno ostaja odprta tudi možnost, da Patty svojemu sinu in snahi rodi celo več kot enega otroka.


Tašča, kot je nima vsak

Kayla Jones je zelo posebno zgodbo svoje družine delila tudi na družbenih omrežjih, kjer je naletela na veliko odobravanja. Kljub temu da je situacija na prvi pogled zelo nenavadna, pa je ljudi ganila požrtvovalnost njene tašče. Kayla je med drugim zapisala, da bo otrok poznal celotno zgodbo in da bo vzgojen v spoštovanju svoje babice, ki je morala prestati kar precej neprijetnih situacij, testiranj, zdravniških pregledov in manj prijetnih simptomov nosečnosti, da bi se lahko rodil. Izpostavila je tudi dejstvo, da jo skrbi tako zdravje otroka kot tašče. Čeprav se zaveda, da mnogi ljudje niso zadovoljni s svojimi taščami, pa si sama ne bi mogla zamisliti boljše. Kljub mnogim nesrečam, ki so jo doletele v življenju, se ji zdaj končno nasmiha sreča, pri čemer ima njena tašča zagotovo izjemno pomembno vlogo.

VEČ VSEBIN: