Se tudi vam včasih zgodi, da se vse težje prebujate, ste vse bolj utrujeni in si ničesar ne želite bolj kot nekaj ur zase, za razvajanje in sprostitev? Rešitev – ali pa prva pomoč – se lahko skriva kar v vaši kopalnici. S polno kadjo tople vode ter nekaj preprostimi dodatki si lahko napolnite baterije, sprostite mišice in zmehčate kožo.


sprostitev v kopalnici

Zbogom, stres

Vroča kopel spodbudi obtok krvi in razstruplja, obenem pa pomaga tudi za sprostitev duha. Ko pustite tehnologijo in zunanji svet pred vrati, ostane tam tudi stres. Po še posebej napetemu dnevu lahko sivka še dodatno pomaga pri sproščanju napetosti in vodi v miren spanec. Prijetna rešitev je kopel z vonjem po sivki ali pa kar nekaj kapljic kakovostnega eteričnega olja sivke neposredno v kopeli.

Po naporni vadbi

Po naporni vadbi utrujene mišice še posebej potrebujejo sprostitev. Kopalna sol pomaga telesu, da obnovi zaloge mineralov, ki jih nujno potrebuje za presnovo kože ter lajšanje togosti. Še posebej priporočljive so kombinacije z magnezijem, bromidom ali kalijem, ki lahko pomagajo umiriti živčni sistem ter blažiti vnetje.

Sproščene dihalne poti

Evkaliptusova eterična olja lahko pomagajo sprostiti dihalne poti od nosu do pljuč, mlačna kopel pa lahko pomaga pri nižanju povišane telesne temperature ter osveži duha. Vonj evkaliptusa je izjemno močan, zato je priporočljivo uporabljati manjše količine, pri roki pa naj bodo tudi robčki.


Mehurčki, mehurčki

Aaaaah, kako prijetno se je potopiti v mehko, bogato penečo kopel. Nebeško pa se bo počutila tudi koža, ki bo po takšni kopeli resnično očiščena. A ker preveč mehurčkov lahko kožo tudi izsuši, je priporočljivo poiskati takšno kopel, ki vsebuje tudi vlažilno formulo, po kopeli pa je obvezen tudi losjon za kožo.

Nahranjena koža

Že Kleopatra se je kopala v mleku, da je ohranjala svojo kožo vlažno, mehko in voljno. Mleko je odlično za vlaženje, naravna mlečna kislina učinkuje kot nežen piling, beljakovine mlečne maščobe pa vlažijo. Ustrezne so kopeli, ki med sestavinami navajajo tudi mleko v prahu.

Aromaterapija

Eterična olja so dobra za kožo in za duha. Olje pomaga zapečatiti vlago pod kožo in tako preprečuje dehidracijo, izbira vonja pa lahko poživi tako duha kot krvni obtok ali pa pomiri in pripravi na spanje. Priporočljivo je dodati le nekaj kapljic in sicer ko je kopel že natočena. Aromaterapija skupaj z meditativnim dihanjem in sproščanjem pomaga pri osrediščenju ter povezovanju telesa in duha in po takšni kopeli bo še tako naporen dan zbledel, večer pa bo prijeten in sproščen.

 

VEČ VSEBIN: