Reiki je ena izmed najčistejših obstoječih oziroma poznanih energij. Vsakdo lahko prevaja to čudovito energijo, takoj ko je bil iniciiran oziroma posvečen v reiki. Sama besedica je sestavljena iz dveh delov.


reiki

REI pomeni božanski, vsemogočen, dan od Boga, ta, ki zajema vso modrost in dobroto, nadzavest, ki bdi nad nami. KI je življenjska energija, sanskrt jo imenuje prana. Združeni v eno besedico pomenita božansko moč. Reiki je torej Modrost in Ljubezen, ki tvori Božansko energijo. Zdravimo s polaganjem rok. Že prva iniciacija v človeku odpre kanale, ki ga povežejo z kozmosom. Takoj, ko odpremo reiki in se povežemo, energija sama steče …

Reiki stopnje

Reiki se deli na štiri stopnje. Na prvi se naučimo tehnike polaganja rok, spoznamo načela reikija, dela s čakrami in njihovim usklajevanjem, naučimo se delati s samo energijo, spoznamo vibracije in še marsikaj koristnega. Prva stopnja je podlaga za drugo. Ponavadi tečaj traja dva dni.
Druga stopnja nas seznani s tremi simboli. Mojster nas nauči, kako zdravimo na daljavo, uporabljamo simbole in kaj pomenijo, pomaga nam odpravljati stare miselne vzorce, odvisnosti in razvade. Naučimo pa se tudi, kako si lahko z njim pomagamo v stresnih in drugih neprijetnih situacijah. Pretočnost kanala se poveča. Ponavadi druga stopnja »popravi« nekatere nepravilnosti s prve. Na tej stopnji spoznamo že tudi svoje vodnike in nekatere tehnike meditacije. Delujemo na fizičnem in na metalnem nivoju.
Ko obvladamo prvi dve stopnji, lahko sprejmemo tretjo. Ta nas dvigne bliže k višjemu jazu. Spoznamo prvi mojstrski simbol in njegovo uporabo. Predvsem je pomembno, da se naučimo obvladovati »negativne« sile. Spet se poveča pretočnost kanalov. Zadnja preostala stopnja je mojstrstvo. Na njej dobimo moč, da lahko sami iniciiramo. S tem nase sprejemamo veliko odgovornost, saj ob zadostni odgovornosti in ozaveščenosti lahko delujemo kvalitetno in se zavedamo, da je naša dolžnost kar najbolje opraviti svoje poslanstvo.

Pomen reikia

Reiki je naraven način celjenja; pomaga pri razčiščevanju in čiščenju nas samih. Z njim nas v življenju doleti velika sprememba. Ozavestimo svoja hotenja, pomaga nam, da se naučimo imeti radi sebe, pa tudi druge. Sprejemanje nas samih takih, kakršnih smo (in s tem tudi drugih), pripomore, da na lažji način najdemo svoje poslanstvo. Pogosto najdemo nove poti – nenazadnje reiki pomeni tudi novo pot. Reiki je ta, ki je na primer tudi meni osebno pomagal najti samo sebe. Dan mi je bil takrat, ko sem že obupala nad večnim tekanjem za življenjem. Dal mi je moč in spoznanje, da imam pravico in dolžnost pomagati sebi in da lahko potem pomagam tudi drugim. Je najčudovitejša energija, ki ti jo lahko podari Božanska svetloba.


Vilma Homotar

VEČ VSEBIN: