Spomladi pogosto uporabimo izraz “spomladanska utrujenost”. Vse nas boli, ne počutimo se dobro, nekako smo izpraznjeni.


pomlad

Toda ne gre samo za to. Spomladi smo navadno tudi tako leni, da se nam še misliti ne ljubi. Vsako naprezanje nas utrudi, osredotočenje na katerokoli stvar ali dejavnost pa se nam zdi čisto nemogoče. Površni smo, sama hitrica nas je. Toda pozornost, ki nam je primanjkuje, si lahko ponovno izostrimo.

Pomladanska utrujenost ne ohromi samo našega telesa, ampak tudi duha. Pomagamo si lahko s postom, osvetljevanjem in zdravilnimi zelišči.

S postom razbremenimo presnovo in si »očistimo« glavo. Cel teden ne jemo ničesar, ampak samo pijemo – vsak dan spijmo vsaj dva do tri litre zeliščnih čajev in mineralne vode, če nas pesti lakota, pa si lahko pomagamo z regratovim sokom.


Od zime utrujenega duha lahko prebudimo tudi s pomočjo bele svetlobe, ki vzpodbuja delovanje celic. Vsak dan se eno uro osvetljujemo s pomočjo posebnih žarnic, lahko pa tudi s sončno ali neonsko svetlobo.

Za krepitev telesa in duha je med rastlinami zelo primeren brin, ki vsebuje učinkovita eterična olja za pospeševanje presnove. Brinov sirup si pripravimo tako, da skuhamo 100 g brinovih jagod, jih precedimo, dodamo sladkor in sok še enkrat prekuhamo v sirup. Žlico te mešanice nato uživamo tri tedne zjutraj in zvečer. Nestrpnejši pa lahko namesto tega vsak dan prežvečijo deset do petnajst brinovih jagod.

Če pa kdo ne prenaša dobro okusa brina, se lahko osveži tudi z rakitovcem, ki vsebuje zelo veliko vitamina C. Kozarec ali dva soka tega zdravilnega zelišča pijemo tri tedne zjutraj in zvečer. Rezultati bodo vidni kmalu.

VEČ VSEBIN: