vadba v naraviNajboljše je združiti prijetno in koristno-o tem lahko prav gotovo govorimo tudi pri vadbi v naravi. Ugodni učinki vadbe na telo so vam prav gotovo znani, da pa svež zrak in prijetni občutki ob opazovanju narave vse skupaj še poboljšajo, pa je logično.


Sicer drži, da smo pri vadbi v naravi odvisni od vremena, s čimer se nam pri vadbi v telovadnici ali doma res ni treba obremenjevati, vendar se z malo prilagodljivosti skoraj vsem neprijetnostim lahko izognemo.

Ob dandanašnji izbiri oblačil iz modernih materialov tudi ob nizkih temperaturah ne bomo izgledali kot medvedje, saj je na voljo dovolj različnih oblačil, ki , kljub temu da so tanka, učinkovito skrbijo za to, da nam mraz ne bo prišel do kosti.

Izbira dejavnosti, s katero bomo telo razgibali v naravi, je pestra in vsak si lahko izbere tiso, ki mu je najbolj pri srcu. Saj veste, če nekaj počnemo z veseljem, bomo v tem tudi vztrajali.


Vadba v naravi

Hoja

Da, tudi hoja je lahko vadba, če se odločimo za malo hitrejši tempo.Vsekakor je boljše kot ležati doma na kavču, saj že samo svež zrak ugodno vpliva na telo. Lahko se odločite tudi za nordijsko hojo s palicami, ki je še posebno učinkovita.

Tek

Tek je kar pogosta izbira za vadbo v naravi in pri tem je veliko ljudem lažje vztrajati kot pa pri teku na napravah v vadbenih centrih, saj se človek pri opazovanju okolice zamoti in na napor malce pozabi. Pomembno je, da začnete z vadbo postopoma in da ne pretiravate, če pa boste tekli v družbi, bo ta vadba še bolj prijetna.

Plavanje

Sicer je res, da smo pri plavanju v naravi omejeni s temperaturami, ter da nima vsak jezera ali morja takoj za vogalom, vendar lahko, kadar imamo priložnost, plavanje uvrstimo na dnevni red. Pri plavanju porabimo veliko kalorij, pri tem pa ne obremenjujemo sklepov.

S tem pa se možnosti vadbe v naravi nikakor ne končajo. Tudi jogo ali pilates lahko iz vadbenega centra ali doma prestavite na mirno jaso, ali pa se ob sončnih dnevih odločite za badbinton. Celo žoganje z otroki, kepanje, sankanje ali gobarjenje bo vašemu telesu dobro delo.


Previdnost pa pri vadbi v naravi ni odveč. Ne smemo pozabiti, da se je potrebno zaščititi pred soncem, klopi in komarji. Pozorni moramo biti tudi na to, da ne postanemo žrtev morebitnih tatov ali kakšnih drugih nepridipravov, s pravilno izbrano obleko, obutvijo in opremo pa moramo varovati svoje zdravje. Le tako bomo z vadbo v naravi res dosegli najboljše učinke.

VEČ VSEBIN: