Obleka naredi človeka, pravimo, ličenje pa ženski da še piko na i. Dnevno ličenje ponavadi ne dela velikih preglavic, saj je bolj diskretno, kadar gre za večerno ličenje, pa se morda kdaj vprašate, kako se ga lotiti.
Najprej je seveda važno, da ne pozabite, kam se odpravljate. Če greste z družbo v diskoteko ali pa na dobrodelni koncert s pogostitvijo, pač ne boste odšle od doma enako namazane in oblečene v ista oblačila. Večerno ličenje je praviloma bolj poudarjeno in vpadljivo, vendar je seveda odvisno za kakšno priložnost gre.večerno ličenje


Če imate časa dovolj, lahko začnete čisto na začetku. Očistite si torej obraz in preverite, če je potreben pilinga-odmrla koža bo namreč kljub ličenju preveč opazna. Obrvi naj bodo lepo oblikovane in urejene, če pa za to ni bilo časa prej, tega nikar ne počnite v zadnji minuti, saj rdečica morda ne bo pravočasno izginila. Na obraz nanesite tonik in kremo ter tekoči puder za podlago, ki je lahko malo bolj prekrivna kot ponavadi, pa tudi obstojnost naj bo večja. Podočnjake in ostale nepravilnosti  prikrijte s korektorjem, po tem pa je na vrsti puder v prahu ali kamnu (pozor, ne pri suhi koži!). Obrvi lahko rahlo poudarite s svinčnikom, vendar previdno, da bodo kljub temu videti naravne. Z bronzerjem (ki je lahko temnejši in nanos obilnejši kot običajno) si zasenčite ličnice, čelo in nos in s tem poudarite obliko obraza ter mu hkrati dodate svežino.

Za večerno ličenje je važno, da se odločite, kaj želite poudariti-oči ali ustnice. Oboje hkrati težko deluje uravnoteženo, torej eno ali drugo. Če se odpravljate na večerjo, je morda boljše, da poudarite oči, saj bi barvilo z ustnic kaj prehitro izginilo in potrebni bi bili popravki, za katere pa morda ne bo časa. Če se torej odločite za oči, veke po zunanjem robu obrobite s svinčnikom, da jih povečate, nanos maskare pa naj bo večkraten.

Pri senčilih bodite pozorne, da se z barvo oblačil dobro ujemajo, pomnite pa tudi, da barvo vaših oči najbolj poudarite z izbiro nasprotnih barv. Če boste rjave oči poudarjale z rjavo, boste na koncu dobile le nekaj rjavega, izbira na primer vijolične ali modre pa ustvari zanimiv kontrast. Oči lahko poudarite tudi z bleščicami, vendar previdno, da ne boste gubic poudarile, namesto da bi jih skrile. Če pa stavite na vaše ustnice, potem si jih najprej naličite s svinčnikom za ustnice, potem pa uporabite šminko, saj bo tako nanos obstojnejši.


Pravila večernega ličenja so čisto preprosta, pomembno je le, da ste zmerne in prilagodljive kljub temu, da gre za poudarjen make-up. Še malo dišave ali pa morda bleščic na dekolte in že ste ta večer nekaj posebnega.

VEČ VSEBIN: