Barvne terapije, s katerimi je mogoče uravnavati telesno težo, temeljijo na ugotovitvi, da klasične diete, ki se merijo s kalorijami, ogljikovimi hidrati in maščobo, dajejo le trenutne rezultate, ker ne vplivajo na pravi vzrok problema. Do motenj prihaja zaradi neravnovesja v avri in imajo zato suhe osebe primanjkljaj modro-zelene (jin) barve, medtem ko elegantno popolnjenim primanjkuje rdeče-zlate (jang) barve; za oba primera pa obstaja rešitev. Preberite in se prepričajte.


hrana

Najnovejša smer new age zdravljenja se ponovno usmerja k človekovim pozabljenim, ampak ne tudi izgubljenim potencialom. Na najsodobnejših klinikah razvijajo razne barvne terapije, s katerimi zdravijo in blažijo številna obolenja.
O simboliki barv in njihovem vplivu na ljudi so bile napisane že številne knjige, ki so ta problem opisovale z vseh mogočih vidikov. Barve imajo pomembno vlogo v religiozni simboliki, v umetnosti, v psihologiji in nevropsihiatriji.
Alternativna medicina daje velik pomen človekovi avri, kjer se bolezen manifestira pred pojavom na fizičnem telesu. Človekov odnos do določene barve je lahko pomemben pokazatelj bolezni ali psihičnega stanja. Tovrstni zdravilci uporabljajo barvne terapije glede na ugotovitev, katere barve so poškodovane ali jih primanjkuje. Zdravljenje poteka pod strogim nadzorstvom strokovnjakov, predstavljamo pa vam dve terapiji, kateri lahko mirno uporabljate brez strokovne pomoči. Da bi bili uspešni pri povratku k svojemu idealnemu fizičnemu izgledu, potrebujete le namizno svetilko in walkman ali kasetofon.

Shujševalna dieta

Poleg svetilke potrebujete še rdečo žarnico in nekaj kaset z rock glasbo, ki ima močno poudarjen ritem bobnov. Prav tako potrebujete štiri kozarce rdeče barve (lahko so plastični), pomembno je le, da so rubinasto rdeči in ne oranžno rdeči. Pri roki naj vam bo tudi budilka.
Rdeča barva – enako kot ritmična glasba – ponazarja planet Mars, katerega vibracije je potrebno okrepiti, če naj bi vzpostavili ravnovesje v avri. Sedaj ste opremljeni za začetek terapije, ki vas bo osvobodila odvečne teže.

Zatemnite sobo, slecite obleko, lezite na udobno posteljo in postavite svetilko tako, da svetloba pada na vaš solarni pleksus. Svetilka naj bo oddaljena od telesa približno 60 cm. Naravnajte budilko, da zvoni čez približno 15 minut, pustite igrati glasbo in se sprostite. Po 15 minutah postavite svetilko na tla tako, da je svetloba usmerjena na vaša stopala v oddaljenosti 45 cm. Ponovno naravnajte budilko na zvonjenje čez 15 minut, sprostite se, poskusite izbrisati vse misli in se prepustite glasbi. Da bi bila barvna terapija uspešnejša, si za izvajanje vedno izberite isti čas v dnevu, pač glede na vaš dnevni ritem.
Terapijo z rdečo barvo je potrebno izvajati vsak dan, vendar ne manj kot 45 dni in tudi ne več kot 63 dni; verjetno je najprimernejša “zlata sredina”, ki pomeni 54 dni.
V kolikor se odločite za opisano terapijo, strogo upoštevajte navodila glede trajanja terapije, saj navedena števila dni pomenijo mnogokratnik števila, ki pripada rdeči barvi in predstavlja potreben čas, da bi bilo delovanje popolno.


OPOZORILO: V primeru, da boste po nekaj dneh terapije občutili povečano telesno temperaturo ali utrujenost, začnite dva do tri dni uporabljati oranžno žarnico, potem pa se ponovno vrnite k rdeči barvi. Pričakujete lahko tudi povečano izločanje škodljivih snovi iz telesa, v kolikor pa se pojavi diareja, ki traja več kot en dan, se vrnite za dva ali tri dni k oranžni žarnici, kasneje pa ponovno uporabljajte rdečo svetlobo.

Osebe, ki imajo težave s povečanim krvnim pritiskom ali pospešenim bitjem srca, morajo za celotno terapijo uporabljati oranžno žarnico in nikakor ne rdeče svetlobe. Rezultati bodo sicer nekoliko počasnejši, vendar pa je le na tak način terapija popolnoma varna.
Da bi zvišali raven rdeče barve v vaši avri, popijte tekom terapije vsak dan (zjutraj in zvečer) dva kozarca vode. Kozarca, ki naj bosta seveda rdeče barve, izpostavite čez dan delovanju sonca. Priporočamo, da kozarca vode, ki se ju izpostavili soncu pred pitjem, pustite nekaj časa na sobni temperaturi. Medtem sta solarizaciji lahko izpostavljena druga dva kozarca. Da bi preprečili padec insektov v vaš čarobni napitek, zaprite kozarce s celofanom, saj ne bo niti najmanj škodil procesu solarizacije.

Hrana po meri

Da bi bilo vzpostavljanje ravnovesja rdeče barve v trajanju 45, 54 ali 63 dni čimbolj popolno, je potrebno tudi prehrano prilagoditi temu procesu.

prehrana

Uporabljajte samo tisto hrano, ki je rdeče, zlate, oranžne ali bele barve. Ne pozabite, da količina hrane, ki jo vnesete v telo, ne igra nobene vloge, najpomembnejša je njena barva. Ob koncu terapije bo vzpostavljeno ravnovesje v vaši avri in v kolikor se boste natančno držali navodil, boste vzpostavili težo, ki je idealna glede na vašo telesno zgradbo.


Po končani terapiji lahko brez skrbi uživate katerokoli hrano, ki ustreza vašemu okusu, ne glede na barvo. Med trajanjem diete nikakor ne uporabljajte živil zelene, modre, modro-zelene, rumeno-zelene ali rjave barve.
V pomoč vam ponujamo spisek živil, ki po svoji barvi ustrezajo vaši terapiji, vi pa ga lahko po potrebi razširite glede na okus vaših najljubših jedi:

V svoji domišljiji v temu spisku nikar ne dodajte ribe, saj ne sodi v skupino hrane, ki vam je potrebna med terapijo. Ne glede na to, ali spadate med vegetarijance ali ne, med dieto ne jejte mesa, saj ne sodi med priporočena živila.

Med terapijo se potrudite in se čim pogosteje oblačite v obleko rdeče, rumene, zlate, oranžne ali bele barve, izogibajte pa se zeleni, modri, turkizni, rjavi ali črni barvi. Prav tako skušajte redno dvakrat dnevno vizualizirati sebe, kako se kopate ali oblivate z rdečo barvo. Vizualizacijo opravljajte stoje, z globokim in pravilnim dihanjem. Eno minuto vizualizirajte bleščečo rubinasto rdečo barvo, kako se vzpenja od vaših stopal po telesu do glave, nato pa se spušča po telesu preko vseh notranjih organov in vsake celice nazaj do stopal, medtem ko vi globoko dihate. Že po nekaj dneh boste začudeni nad rezultatom terapije, vendar ne pozabite, da je za popoln in trajen uspeh potrebno natančno upoštevanje navodil glede trajanja terapije.

Redilna dieta

Pazljivo preberite navodila, ki so podana v shujševalni dieti. Za tiste, ki želite kak kilogram dobiti, veljajo ista pravila, seveda z razumljivo razliko, da uporabljate druge barve. Za vsakodnevno terapijo s svetlobo uporabite modro žarnico, potrebna glasba pa je sentimentalna ob zvokih harfe in violine. Prav tako velja pravilo o solarizaciji vode, vendar je ta izpostavljena soncu v modrih kozarcih, pred pitjem pa jo je potrebno ohladiti v hladilniku.
Kar se da pogosto je potrebno nositi obleko modre, zelene, turkizne, zeleno-rumene, rjave ali črne barve. Med terapijo uporabljajte vizualizacijo s travnato zeleno, kobalt modro ali nebesno modro barvo. Najprimerneje je, če vadite vizualizacijo stoje na travi, saj se bo na ta način povečal rezultat terapije.
Barvna terapija za povečanje telesne teže naj traja minimalno 42 dni, lahko 51 dni, nikakor pa ne dlje kot 60 dni. Tudi tukaj velja pravilo, da se rezultati pokažejo v zelo kratkem času, pomembno je, da ne prekinjate vsakodnevne terapije, najprej pa si pripravite vse potrebne pogoje in pripomočke.
Izogibati se morate živil rdeče, rumene, oranžne, zlate ali bele barve, prav tako je prepovedano uživanje mesa, belega sladkorja ali bele moke, prepoved pa velja tudi za čokolado, čeprav je rjave barve.


Tudi za vas smo pripravili seznam priporočenih živil, katerega lahko razširite glede na vašo domišljijo, vendar v skladu z opisanimi pravili.

V skladu s hrano, navedeno v obeh spiskih, so priporočeni tudi čaji, ki so seveda v skladu z izbranim načinom terapije. Tisti, ki se želite znebiti kilogramov, izberite čaje rdeče barve (šipek), tisti z nasprotnim ciljem, pijte izključno zelene čaje (meta). Če pijete rdeče čaje, jih vedno konzumirajte tople, tisti pa, ki se želite zrediti, dobro ohladite čaj, preden ga popijete.

Želimo vam veliko uspeha in prijetnega zadovoljstva.

Sonja A. Mrak

VEČ VSEBIN: