Zakovice smo srečali že v letu 2012 in kot kaže jih tudi v letošnjem letu ne bo prav nič ustavilo, da ne bi poplavile garderobnih omar modnih navdušenk. Ostre, koničaste ali pa mehkejše, ki se ne bodo zatikale v pletenine, okrogle ali kvadratne, svetleče in manj svetleče, v hladnih srebrnih ali pa toplejših bakrenih tonih, slogov in kombinacij je nešteto.


zakovice

Za vse sloge

Prav zaradi številnih kombinacij so zakovice trend, ki ga lahko posvojijo prav vse generacije in lepo popestrijo in dopolnijo vse sloge. Prevladujejo predvsem nežnejše in mehkejše oblike, ki hitro preidejo iz ostrine v eleganco, iz uporniškega videza v ženstvenega in romantičnega.

Ton oblačil in sloga pa določijo tudi spremljajoči materiali, ki so prav tako raznovrstni. Za uporniške, rokerske dni naj jih spremlja usnje in džins, za romantične in lahkotne pa čipka in nežna krila.

Dodatki, dodatki, dodatki

Kot je dejal veliki Armani, dodatki povsem spremenijo videz, ton in slog obleke, ženske pa obožujejo vsestransko in prilagodljivo garderobo. Ko pravimo, da jih najdemo povsod, smo pravzaprav čisto resni. V svoje kolekcije so jih umestili tako modni velikani kot Prada, Manolo Blahnik in Jimmy Choo kot Zara in H&M.


Še večja kot pri oblačilih je izbira zakovic pri čevljih in dodatkih. Svetijo se z balerink in pritegnejo oko na škornje. Lesketajo se na pasovih, šalih, torbicah. Dodajo pridih diska ali pa roka na klobuke, kape in trakove za lase. Našli smo jih celo na ročaju dežnika. Ne glede na to, kateri dodatki so vam ljubi, to jesen lahko zakovice najdejo svoje mesto na njih.

Unikaten dizajn

Za vse z idejami ali točno izdelanimi vizijami svojih sanjskih hlač, čevljev, torbice ali etuija za telefon, ki jih ni najti nikjer – ali pa so pregrešno drage – obstaja rešitev. Na spletu so objavljeni številne metode za krašenje različnih materialov na različne načine.

Najpogosteje se zakovice enostavno prilepijo na želeno podlago, kar je priporočljivo predvsem za čevlje, torbice in druge modne dodatke, ki se ne perejo pogosto. Zakovice seveda lahko lepite tudi na majice, kavbojke in jopice, a pri tem velja računati, da bodo manj obstojne. To pa lahko precej enostavno rešite tudi tako, da kupite kakšno zakovico več, da počaka na morebitno zamenjavo.

 

 

VEČ VSEBIN: