Decembra nas obiščejo dobri decembrski možje ter čas obdarovanja. Pogosto se tako posvetimo premišljevanju o darilih, usklajevanju želja in finančnim zmožnostim ter temu, da obdarimo vsaj vse na našem ožjem seznamu, da pozabimo kako prijeten vtis in koliko doprinese k darilu tudi darilna embalaža. Pripravili smo seznam nekaterih pripomočkov in materialov, ki vedno pridejo prav, na voljo pa so v večjih trgovinah, papirnicah ter specializiranih trgovinah za ustvarjanje.


Mašne, pentlje in papir

Mašne, pentlje in papir sodijo med najbolj osnovne materiale in pred praznično sezono so na voljo v številnih vzorcih in potiskih. Satenast trak različnih barv in širin vedno pride prav ter doda pridih elegance in dragocenosti ne glede na to, ali zavijate darila za rojstni dan ali pa pri božičnem obdarovanju. Pri izbiri darilnega papirja velja nameniti pozornost predvsem temu, kako krhek oziroma neuničljiv je. Darila, ki bodo prepotovala večjo razdaljo, potrebujejo papir, ki se ne vda zlahka, medtem ko so lahko darila, ki bodo našla svoje mesto pod domačo smrečico, ovita tudi v tanjše ali bolj občutljive materiale.

Zavijanje daril

Kaj pa nepravilne oblike?

S pojavom darilnih vrečk smo se kar nekoliko razvadili, saj pridejo v vseh velikostih in barvah ter za vse priložnosti. A četudi je padla odločitev, da bodo darila to leto vsa lično in individualno zavita, so še vedno tudi takšna, ki zaradi svoje oblike predstavljajo velik izziv ali pa bi zavita bila videti precej ubogo. Ena od rešitev je, da najdejo svoje mesto v kakšni odsluženi škatli za čevlje ali pa drugi podobni embalaži, lahko pa tudi v darilni vrečki. Nekateri se je lotijo pripraviti sami, druga možnost pa je tudi, da z nekaj osebnimi dodatki in okraski pričarate čarobno embalažo iz najbolj osnovne darilne vrečke, ki jo lahko najdete v trgovini.

Osebni dotik

Posvečanje pozornosti podrobnostim je tisto, ki resnično zagotovi lepo in individualno zavito darilo. Na preprost enobarven papir za zavijanje ali darilno vrečko lahko s srebrnim ali zlatim pisalom napišete sporočilo za prejemnika ali pa ga porišete. S pomočjo posebnih dekorativnih luknjačev v obliki srčkov in zvezdic dodate praznični detajl na kartonček z imenom obdarovanca ali pa okrasite trak za zavijanje.


Žig z vašimi inicialkami lahko krasi voščilnice in darila, še korak višje pa vas ponese osebni pečatni žig ter vosek. Le previdnost ne bo odveč, saj je precej krhek, ko se enkrat posuši. Pri novoletnem obdarovanju pa lahko na pentlji darilca visi tudi okrasek za novoletno drevesce – bodisi kupljen ali pa narejen doma.

Dodatni pripomočki

Za vse, ki se resnično pogosto srečujete z zavijanjem daril, pa je na voljo tudi namizni rezalnik za papir – prav takšen, kot ga imajo v trgovinah. Sicer gre za malo večjo investicijo, a ker lahko nanj namestite kakršno koli rolo papirja vsaj približno standardne dolžine, ga lahko takrat, kadar ga ne potrebujete, uporabljajo otroci ter imajo na njem nameščen papir za risanje.

VEČ VSEBIN: