Ženske torbice bi ženske verjetno težje pogrešale kot kateri koli drugi element garderobe. Kaj pomagajo lepi uhani in čudoviti čevlji, če pa bi morale držati robčke, šminko, puder, ključe, dežnik in telefon kar v roki ali vse to skrivati po žepih? Če gre človek od doma, ne more oditi kar praznih rok in mora tisto, kar nositi s seboj tudi nekam dati, da mu ni v napoto. Ženske pa so iz tega naredile pravo umetnost.


ženske torbice
Malo za šalo, dosti pa je v tem tudi resnice, saj so ženske torbice resnično nepogrešljive. Prvotni namen torbice je vsekakor shranjevanje predmetov, ki jih nujno ali manj nujno potrebujemo, ko gremo iz hiše. Moški so nemalokrat zgroženi, če se morajo soočiti z brskanjem po vsebini torbice, saj jim ni jasno zakaj je potrebno imeti s seboj kremo za roke, plastenko vode, ogledalce in glavnik, pa bombone in šivalni pribor.

Seveda je izbira torbice odvisna od priložnosti. Za vsakodnevno rabo je priljubljena velika torbica z več predali, kamor se lahko pospravijo malenkosti, ki bi lahko bile v napoto ali pa morajo biti hitro spet pri roki. Najboljše je izbrati tako, ki je iz kvalitetnega materiala, ter se jo da obesiti čez ramo, da imamo proste roke za druge stvari.

Kadar pa imamo v načrtu kakšno bolj slovesno prireditev in imamo izbrano elegantno obleko, potem naj bo tudi torbica temu primerna. Izberite pisemsko torbico, ki je tanka, majhna in jo lahko držite v roki ali denete pod pazduho. V taki torbici je prostora dovolj le za robček, denar in kakšno ličilo manjše dimenzije.


Če se odpravljate zvečer na kakšno pijačo ali poletni sprehod, ne potrebujete velike malhe, ki vam bo prazno visela čez rame, temveč nekaj majhnega in simpatičnega. Kljub temu, da hočete biti lepe, bodite vseeno poleg izgleda torbice pozorne še na praktičnost. Najbolj primerne so take, ki si jih še lahko obesimo na ramo, saj so včasih tiste s čisto kratkimi ročaji lahko v napoto.

Kvalitetne torbice so lahko kar precej drage, vendar je dobro, da imamo vsaj eno tako v omari. Naj bo bolj umirjenih barv oziroma taka, da jo lahko kombiniramo z več vrstami oblačil. Zagotovo vam bo večkrat prišla prav, še posebno pa ob takih priložnostih, ko je treba biti še posebej urejen in eleganten (poroke, pogrebi, sestanki ipd.). Ženske torbice za bolj sproščene priložnosti pa so lahko živih barv in tisočih oblik in če si kupite tiste malo cenejše, ne boste imele slabe vesti, če si že naslednji mesec privoščite še eno. Vsak ima svoje veselje, ženske pa med drugim pač torbice.

VEČ VSEBIN: