Prvi sneg je zapadel in dokončno pokopal še zadnje dneve dovolj toplega vremena, da smo se lahko pretvarjali, da poletja še ni čisto povsem konec, še posebej to predstavlja nocečniški izziv, kaj obleči?. Mrzle temperature poleg pečenega kostanja in kuhanega vina pomenijo tudi dokončen prehod v jesensko zimsko garderobo. Čeprav je morda zadnje mesece in tedne nosečnosti težje prenašati v hudi poletni vročini, pa tudi zima nosi s seboj kar nekaj izzivov, kako trebušček odeti v dovolj topla oblačila brez bankrota v družinskem proračunu.


oblacila za nosečnice

Zimski plašč

Številne nosečnice so že poskušale najti način, kako uporabiti kar svoj obstoječi plašč. In če trebušček ni prav velik, dolga puhovka pa malo večja, potem jim lahko tudi uspe. A večina se mora kljub temu odločiti za investicijo. Zadnji tedni nosečnosti so dovolj naporni tudi brez mraza in prehlada, zato je topel plašč lahko neprecenljiv. In če vas skrbi, da bi obležal v omari za nadaljnjih nekaj let, se bo gotovo našla nova nosečnica, ki ji bo v prihodnji zimi prišel prav.

Živahne barve

Vse prepogosto so oddelki z nosečniškimi oblačili odeti v nevtralne tone črne, sive in bele. Ko to združimo še s sivino snežnih oblakov in zimskih juter, lahko situacijo reši le še pljusk živahnih barv. Živo rdeča oblekica, turkizen šal ali pa hlače v barvi fuksije poživijo še tako temačen zimski dan.

Pajkice, tunike in obleke

Kombinacija pajkic s tuniko ali obleko iz lahkotnih pletenin je obenem neizmerno udobna in s pravo izbiro dodatkov lahko kameleonsko prehaja od urejenega in elegantnega videza, primernega za poslovne namene do sproščenega sloga za popoldneve, preživete na predavanjih za pripravo na porod ter poznem kosilu z bodočim očkom, kjer se lahko izgubita v načrtovanju in pričakovanju novega družinskega življenja.


Topli škornji z nizko peto

Zaradi prestavljenega težišča so visoke pete v visoki nosečnosti že same po sebi lahko ne le neudobna, temveč tudi malo tvegana izbira. A če dodamo še sneg, plundro in poledenele ceste, je dovolj, da ta ideja tudi nekoliko zmrazi. K sreči so letos na policah tudi škornji in gležnjarji s potencialom, da prepričajo še najbolj zagrizene, da so tudi nizke pete lahko zelo lepa izbira. In najlepše pri vsem je, da bodo povsem uporabni tudi v prihajajočih sezonah – s trebuščkom ali brez.

 

VEČ VSEBIN: